Aniston

Ugens opskrift: Grillet kreolertorsk

Udsøgt creolsk torskeret.

Sur/sød-sauce til grillet torsk - Klar til den danske sommer/forårsvarme! Man kan dog også lave det i ovnen en kold efterårs/vinteraften!

Ingredienser:

  • 800 g. torskefilet (eller tunbøffer, lyssej, mørksej)


  • Marinade:

  • 1/2 citron-saft


  • 1 limes saft


  • Fint reven skal af 1 lime og 1/2 citron


  • 10 spsk. olivenolie


  • 4 fed hakket hvidløg


  • Salt


  • Peber


  • Bland alle dele til marinaden og læg fiskestykkerne i. Vend dem af og til, og lad dem trække i marinaden i nogle timer i køleskab.

    Tænd grillen (ovn eller udendørsgrillen), og giv dem ca. 6 minutter på hver side - eller til kødet er mørt og torsken er ved at "falde fra hinanden". Man kan eventuelt skære torskefileten ud i mindre stykker, da det kan være svært at vende en hel torskefilet, med mindre man har et grillgitter.

    Sauce:

  • 3 dl. hvidvin


  • 2-3 spsk. hvidvinseddike


  • 2 finthakkede forårsløg


  • 2 1/2 dl. piskefløde


  • 2 fed fint hakket hvidløg


  • Revet skal af 1 limefrugt


  • 100 g. smør i terninger


  • Rørsukker eller almindeligt sukker efter behag


  • Salt


  • Peber


  • Creolsk smørsauce

    Kom hvidvin og hvidvinseddike i en gryde, og kog det ned indtil der kun er 2/3 tilbage. Tilsæt de finthakkede forårsløg, og kog yderligere saucen ned til under det halve. Tilsæt piskefløde, revet skal af lime og hakket hvidløg, og kog også det med.

    Lige før servering piskes smørret i lidt ad gangen, og saucen varmes derefter op uden at koge. Smag den til, sådan at den hverken er sur eller sød. Hertil bruges sukker, salt og peber.

Bon appetit!
ANNONCE
Del

Seneste nyt