Ugens opskrift: Gammeldags
... engelsk risbudding
Ingredienser:
- 1 dl. rundkornede ris
-
- 2 dl. vand
-
- 1/2 tsk. salt
-
- Reven skal af 1/2 citron
-
- 5 dl. mælk
-
- 1/2 g. safran
-
- 1 sukkerknald
-
- 1,5 dl. piskefløde
-
- 1 dl. rosiner
-
- 1/2 dl. fint hakkede mandler
-
- 2 spsk. sukker
-
- 3 æg
-
- Smør eller margarine til formen
-
Bland risgryn, vand, salt og citronskal i en kasserolle. Lad det koge under låg over svag varme i 10 minutter. Tilsæt mælken, rør rundt, og lad grøden simre og under låg i ca. 30 minutter uden omrøring. Rør i den en gang imellem, mens den køler af.
Stød safranen i en morter sammen med en sukkerknald. Bland fløde og safran, og rør det i grøden sammen med rosiner, mandler og sukker. Del æggene, og bland æggeblommerne i grøden.
Pisk æggehviderne stive, og vend dem i grøden. Smør en ovnfast form, og hæld blandingen i. Bag risbuddingen ved 200º i ca. 25 minutter, indtil overfladen er gylden. Lad buddingen køle af, og drys med lidt sukker lige inden servering.