Aniston

Ugens opskrift: Gammeldags…

... engelsk risbudding

Lækker engelsk dessert: Risbudding - traditionelt, gammeldags og særdeles velsmagende. Prøv at servere den for dine venner - de vil helt sikkert synes om den, og du vil være dagens mand/kvinde i skysovs. Du bliver lige til at spise!

Ingredienser:

  • 1 dl. rundkornede ris


  • 2 dl. vand


  • 1/2 tsk. salt


  • Reven skal af 1/2 citron


  • 5 dl. mælk


  • 1/2 g. safran


  • 1 sukkerknald


  • 1,5 dl. piskefløde


  • 1 dl. rosiner


  • 1/2 dl. fint hakkede mandler


  • 2 spsk. sukker


  • 3 æg


  • Smør eller margarine til formen


  • Bland risgryn, vand, salt og citronskal i en kasserolle. Lad det koge under låg over svag varme i 10 minutter. Tilsæt mælken, rør rundt, og lad grøden simre og under låg i ca. 30 minutter uden omrøring. Rør i den en gang imellem, mens den køler af.

    Stød safranen i en morter sammen med en sukkerknald. Bland fløde og safran, og rør det i grøden sammen med rosiner, mandler og sukker. Del æggene, og bland æggeblommerne i grøden.

    Pisk æggehviderne stive, og vend dem i grøden. Smør en ovnfast form, og hæld blandingen i. Bag risbuddingen ved 200º i ca. 25 minutter, indtil overfladen er gylden. Lad buddingen køle af, og drys med lidt sukker lige inden servering.

Bon appetit!
ANNONCE
Del

Seneste nyt