Ugens opskrift: Egyptiske Kødboller
... i egyptisk sauce
Ingredienser:
- 1 æg
-
- 2 røde chili
-
- 2 skiver tørt smuldret franskbrød (eller 3 spsk. rasp)
-
- 500 g. oksekød
-
- 1 spsk. finthakket bredbladet persille
-
- 1/2 tsk. spidskommen
-
- Salt
-
- Peber
-
Hak de udkernede chili, persille, spidskommen og kød. Bland det hele sammen med salt, peber, æg og brødkrummerne til en fars. Form farsen til valnøddestore kødboller.
Sauce: - 1 finthakket løg
-
- 3 fede hvidløg
-
- 60 g. pinjekerner
-
- 1 dåse flåede tomater
-
- 1,5 dl oksebouillon
-
- 2 tsk. olivenolie
-
Hak løg og hvidløg fint. Opvarm olien på en pande, og sauter løgene klare. Tilsæt hvidløg, flåede tomater og oksebouillon, og kog saucen sammen et øjeblik. Læg kødbollerne i saucen, og lad retten simre under låg i ca. 20 minutter.
Vend kødbollerne forsigtigt en gang imellem. Tag eventuelt låget af de sidste par minutter, og lad saucen koge ind ved høj varme, indtil den er tilpas tyk.
Tilbehør: - Basmatiris og/eller tyrkisk brød
-
Retten serveres med ris og tyrkiske brød.