Ugens opskrift: Chokolademousse
... i mikroovnen. Hurtigmad fra mikroovnen
Ingredienser:
- 50 g mørk chokolade
-
- 3/4 dl stærk kaffe
-
- 3 blade husblas
-
- 2 æggeblommer (økologiske)
-
- 2 spsk sukker
-
- 2 dl piskefløde
-
- 2 æggehvider (økologiske)
-
- Mandarinbåde
-
- Evntuelt flødeskum
-
Bræk chokoladen i mindre stykker i en stor rundbundet skål (1½-2 liter) og tilsæt kaffen. Varm blandingen i mikrobølgeovnen ved 600 Watt i 1 minut - eller til chokoladen er smeltet.
Pisk herefter blandingen til det er en ensartet masse.
Læg husblassen i blød i koldt vand i en lille kop eller skål.
Pisk æggeblommerne og sukker til en god æggesnaps. Bland herefter æggesnaps og chokoladeblanding sammen.
Hæld vandet fra husblassen og smelt det i mikroovne ved 900 Watt i 20-30 sekunder. Hæld husblassen i en tynd stråle i chokolademassen, imens der røres godt. Lad herefter blandingen stivne let.
Pisk fløden og bland den i. Pisk hviderne til hårdt skum, og vend det forsigtig i fromagen.
Hæld fromagen i en serveringsskål, og lad den stivne helt i køleskab. Lige inden servering pyntes fromagen med syltede mandarin-både og flødeskum.