Aniston

Ugens opskrift: Caribiske...

... kyllingelår med karry og mango.

Caribiske kyllingelår med karry og mango. Den stærke karrysmag dæmpes med kokosmælken, og mangoen giver et fantastisk frisk pift. Lækker, eksotisk og nem at gå til.

Ingredienser:

Kokosmælk:

  • 50 g. reven kokosnød, tørret eller frisk


  • 1,5 dl. mælk


  • Kokosmælk:

    Overhæld kokoskødet med kogende mælk, og lad blandingen trække i 15 minutter. Derefter hældes den i en si beklædt med tyndt stof. Lad væden dryppe af. Pres væsken godt ud af klædet og gem det. Kassér kokoskødet.

    Kyllingelår:

  • 12 kyllingelår


  • salt


  • peber


  • mel


  • stærk madraskarry


  • 70 g. smør


  • 1,5 dl. kokosmælk


  • 1,5 dl. hønsebouillon


  • 2 faste mangoer


  • Kyllingelår:

    Lav et snit rundt om "ankelen" på hvert kyllingelår. Skær helt ind til benet og fjern skind og brusk. Træk de lange sener ud. Gnid lårene med salt, peber og karry, og vend dem i mel. Brun dem på alle sider i halvdelen af smørret på en pande.

    Tør panden med lidt køkkenrulle, og smelt resten af smørret i den. Svits en spiseskefuld karry i smørret. Spæd med bouillon, og kog saucen op under omrøring.

    Skræl mangoerne og skær frugtkødet i tykke både. Læg mangostykkerne i et ildfast fad, og drys med salt og peber. Fordel lårene ovenpå, og hæld saucen over.

    Læg låg eller stanniol over fadet, og sæt det i den 200° varme ovn i ca. 35 minutter.

    Fjern låget 5-10 minutter før endt stegetid.

    Tips:

    Kokosmælken kan i en snæver vending erstattes med piskefløde.

    Man kan servere retten sammen med løse ris eller basmatiris.

Bon appetit!
ANNONCE
Del

Seneste nyt