Ugens opskrift: Brasiliansk
... svinemørbrad med brune bønner
Ingredienser:
Tempero:
- 3-4 forårsløg
-
- 3 fed hvidløg
-
- 2 tsk. salt
-
Tempero:
Snit hvidløg og forårsløg fint, og blend det med salt til en jævn masse. - 100 g. røget bacon
-
- 100 g. røgede, grove pølser
-
- 1 spsk. smør
-
- 250 g. kogte, brune bønner
-
- 1 1/2 lauerbærblad
-
- 4 forårsløg
-
- 1/2 dl. vand
-
- 100 g. groft majsmel
-
- 750 g. svinemørbrad
-
- Saften af 1/2 citron
-
- 1 1/2 spsk. engelsk sauce
-
- 1 spsk. smør
-
Snit bacon og pølser i tynde skiver. Varm 1 spsk. smør og 1 spsk. Tempero på en pande, og steg bacon og pølseskiver heri, indtil det er gyldent. Tilsæt bønner, lauerbærblade og snittede forårsløg samt vand. Lad det hele dampe sammen i 30 minutter
Vend majsmel i blandingen, og lad det koge sammen. Smag til med salt. Prik svinemørbraden let med en gaffel. Bland 1 spsk. Tempero med citronsaft, engelsk sauce og 1 spsk. smeltet smør.
Pensel blandingen på svinemørbraden, og læg den i et ildfast fad. Brun den ved 220 grader i 10 minutter. Dæmp derefter varmen til 190 grader, og steg svinekødet i ca. 20 minutter.
Tag kødet ud, pak det ind i stanniol, og lad det hvile 10 minutter inden det skæres ud og serveres sammen med de brune bønner.