Aniston

Ugens opskrift: Bøf af oksetyndsteg

... og bagte peberfrugter med fetaost og sølvbeder

Dette er en moderniseret, dansk ret. Den traditionelle oksetyndsteg serveres med bagte peberfrugter og feta, som unægtelig er sydlandsk inspireret. Det er et festmåltid af rang, både til de der foretrækker traditionel dansk mad og de, der foretrækker det moderne køkken. Man kan eventuelt servere retten sammen med nye kartofler, ris eller pasta alt efter smag og behag.

Ingridienser:


  • 4 røde peberfrugter


  • 1 rummelig plastpose beregnet til madvare


  • 4 spsk. pinjekerne


  • 100 g. fetaost


  • Salt


  • Peber


  • 1 dl. hvidvin


  • Man tænder for grillen i ovnen. Skyller peberfrugterne, og lægger dem hele på en plade med bagepapir i ovnen. Når de er mørke på overfladen skal de vendes for også at blive grillet på de andre sider. Det skal cirka tage 15 minutter i alt. Tag peberfrugterne ud af ovnen og læg dem i en plasticpose.

    Rist herefter pinjekerner i et ildfast fad under grillen i ovnen indtil de er gyldne. Det tager ikke mere end et par minutter.

    Når peberfrugterne er let afkølede, tages de ud af posen, og skrællen pilles af. Fjern stilken og kernerne og krydr dem indvendigt med salt og peber. Kom herefter en skive fetaost i hver peberfrugt, hæld hvidvin i et ildfast fad, og placer peberfrugterne heri. Sæt dem i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter.

    Dampning af sølvbeder:

  • 1 sølvbede


  • 1 salatløg


  • 25 g. smør


  • 1/2 tsk. spidskommen


  • 1/2 citron


  • Skyl sølvbedebladene, og skær de grønne fra de hvide stængler. Skær stænglerne i stykker på et par centimeters længde. Pil salatløget og skær det i ringe. Svits ringene i smør i en tykbundet gryde. Tilsæt stykkerne af de hvide stængler fra sølvbederne, og krydr dem med spidskommen og salt. Tilsæt herefter citronsaften, og lad det hele dampe i nogle minutter, hvorefter du tilsætter de grønne blade. Læg låg på gryden, og lad det dampe videre i 3-4 minutter.

    Pynt til sidst med de ristede pinjekerner.

    Stegning af bøffer:

  • 4 okesetyndstegsbøffer 2 cm tykke


  • 1 spsk. smør


  • 1 spsk. olie


  • Salt


  • Peber


  • 1 1/4 kg. kartofler


  • Dup bøfferne tørre, varm en pande op, og kom smør og olie på. Brun bøfferne på begge sider, og krydr dem med salt og peber.

    Skru ned for varmen, og steg bøfferne 1-5 minutter på hver side alt efter, hvor røde de skal være. Hvis bøffen ønskes rosa indeni, skal den stege ca. 3 minutter på hver side.

    Server bøffen med bagte peberfrugter, dampede sølvbeder og kogte kartofler.

Bon appetit!
ANNONCE
Del

Seneste nyt