Ugens opskrift: Blomkålsrand...
... med kalkunsalat
Ingredienser:
- 1 blomkålshoved
-
- 8 dl vand
-
- 1 grønsagsbouillonterning
-
- 2 røde peberfrugter
-
- 8 blad Husblas
-
- 1 spsk tomatpure
-
Del blomkålen i små buketter, og kog dem i letsaltet vand i ca. 8 minutter. Tilsæt grønsagsterningen. Rens de 2 røde peberfrugter, og skær dem i små stykker. Kog dem under låg i 10 minutter.
Blend peberfrugten med bouillonen til en fin puré.
Vrid husblassen op, og kom den i den kogende puré og rør til det er opløst.
Læg blomkålsbuketter i en randform, hæld puréen over og stil den koldt til næste dag.
Kalkunsalat: - 340 g kogt røget kalkun
-
- 3 dl A 38
-
- Salt
-
- Friskkværnet peber
-
- ½ frise salat
-
Snit kalkunkødet i tynde strimler. Skyl salaten og hak den let. Sammen med kalkunstrimlerne røres salaten sammen med A 38.
Lad det trække 1 time. Herefter smages til med salt og peber.
Kan serveres med flute til.