Ugens opskrift: Basilikumbrød
Spis lige brød til tomatsalaten
Ingredienser:
- 50 g smør
-
- 2 ½ dl mælk
-
- 50 g gær
-
- 100 g reven cheddarost
-
- 75 g fuldkornshvedemel
-
- ½ tsk salt
-
- 3 tsk tørret basilikum
-
- ca 400 g hvedemel
-
Smelt smørret og tilsæt mælken. Når blandingen er fingervarm, smuldres gæren i og røres glat.
Tilsæt den revne ost, fuldkornshvedemel, salt og basilikum og rør det sammen.
Herefter æltes hvedemelet i lidt ad gangen, hvorefter dejen skal have et lag tæsk for at få gæren til at yde det optimale.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse et lunt sted en times tid. Ælt dejen let igennem og form den til et brød. Læg det i en smurt form, og lad brødet efterhæve i 20 minutter.
Til sidst pensles brødet med sammenpisket æggehvide, og endelig kan det bages ved 200º på nederste ovnrille i ca. ½ time.