Ugens opskrift: Baconbrød
Spis lige brød til
Ingredienser:
Fyld:
- 3 skalotteløg
-
- 1 bundt purløg
-
- 20 g mager bacon
-
- Peber
-
Inden du gør andet, hakker du de 3 skalotteløg meget fint. Skyl derefter purløgene grundigt og hak dem ligeledes fint. Hak derefter baconen, og svits det hele på en pande. Lad blandingen køle af, mens du laver dejen.
Dej: - 3/4 l vand
-
- Ca. 750 g mel
-
- 50 g gær
-
Pynt: - Sammenpisket æg
-
- Hvid peber
-
Vandet varmes op og gæren smuldres i. Sørg for, at gæren bliver opløst helt - brug eventuelt fingrene. Tilsæt det meste af melet, og bland det godt.
Tilsæt herefter fyldet og lidt peber. Ælt det ind i dejen, mens du tilsætter mere mel. Det er vigtigt, at ælte så meget som muligt, da gæringsprocessen sættes i gang ved dette.
Form brødet, som du har lyst og lad det hæve i 25 minutter. Efter hævningen pensles brødet med æg, og drysses med lidt kværnet peber. Bagetid: ca. 20 minutter ved 190º. Hvis du laver flere brød ad gangen skal du huske at sætte ovnen på varmluft.