Ugens opskrift: Albansk lammelever
Når man rejser rundt i forskellige lande, støder man på mange forskellige retter. En af dem er Albansk lammelever
Ingredienser:
- 5-600 g. lammelever
-
- 3-4 løg
-
- 1 bundt persille
-
- salt
-
- sort peber
-
- 3 spsk. mel
-
- 1 tsk. Edelsüs-paprika
-
- 4 spsk. olie
-
Løgene pilles og skæres i små stykker. Persillen vaskes, slynges til den er helt tør og hakkes godt. Begge dele røres godt sammen i en skål med salt og peber. Herefter dækkes blandingen til og sættes til side.
Befri leveren for sener og skær den i godt 1 cm. store stykker. Bland mel og paprika i en dyb tallerken og vend leverstykkerne i blandingen.
Varm olien op på en stegepande og steg leverstykkerne sprøde. Vend dem hyppigt i ca. 5 minutter. Tag panden af varmen, rør løgblandingen i og server retten med det samme.
Til den albanske lammelever, er ristet brød og salat af røde, grønne og gule peberfrugter, det ideelle tilbehør.