Aniston

Ugens opskrift: Ajiaco suppe

Colombiansk ret fra den sydamerikanske republik Colombia

En ret med masser af kartofler og forskellige løg - ganske sundt, hvis du ellers er maratonløber - eller holdkaptajn på Team Easy On. Der er lige vel mange kulhydrater, så hvis man prøver på at slanke sig, er dette ikke retten. Men den smager sikkert ganske glimrende!

Ingredienser:

Aji-sauce:

  • 1/2 løg


  • 1/2 forårsløg


  • 2 spsk. hakket koriander


  • 1/2 rød chili uden kerner


  • 2 tsk. æbleeddike


  • 1 spsk. olivenolie


  • Salt


  • peber


  • Kom alle ingredienserne til aji-saucen i blenderen og blend dem. Smag til og hæld saucen op i en skål.

    Suppen

  • 12 dl. vand


  • 4 dl. mælk


  • 3/4 kg. kyllingefilet


  • 1/2 kg. små skrællede Vildmose-kartofler


  • 1/4 kg. store "mose-kartofler" skåret i terninger


  • 1/2 kg. røde kartofler skåret i terninger


  • 2 majskolber delt i 2 (eller 250 gram majs)


  • 1 stilk bladselleri


  • 1/2 hakket løg


  • 1/2 hakket rødløg


  • 1/2 hvidløg delt i pillede fed


  • 1 bundt persille


  • 1/2 bundt koriander, hakket


  • 4 snittede forårsløg


  • Salt


  • Peber


  • Tag en stor gryde, og kom vand, mælk, de 3 slags kartofler, selleri, begge slags løg og kyllingefileterne i. Drys med salt og peber, og lad det hele simre i ca. 45 minutter.

    Tag kødet op og kom majs, forårsløg, koriander og persille i, og lad det koge med i ca. 10 minutter. Mos kartoflerne ud med et piskeris eller lignende. Smag til med salt og peber.

    Tilbehør:

  • 1,5 dl. creme fraiche


  • 1 dl. kapers uden væde


  • 2 advokadoer i både


  • Skær kødet i strimler, og server det i suppen eller til suppen. Kom kapers og avocadobåde i en skål, og server dem til suppen sammen med aji-saucen og creme fraiche.

    Server suppen i skåle, og lad gæsterne selv komme garniture i, som de har lyst.

Bon appetit!
ANNONCE
Del

Seneste nyt