Ugens opskrift: Ajiaco suppe
Colombiansk ret fra den sydamerikanske republik Colombia
Ingredienser:
Aji-sauce:
- 1/2 løg
-
- 1/2 forårsløg
-
- 2 spsk. hakket koriander
-
- 1/2 rød chili uden kerner
-
- 2 tsk. æbleeddike
-
- 1 spsk. olivenolie
-
- Salt
-
- peber
-
Kom alle ingredienserne til aji-saucen i blenderen og blend dem. Smag til og hæld saucen op i en skål.
Suppen - 12 dl. vand
-
- 4 dl. mælk
-
- 3/4 kg. kyllingefilet
-
- 1/2 kg. små skrællede Vildmose-kartofler
-
- 1/4 kg. store "mose-kartofler" skåret i terninger
-
- 1/2 kg. røde kartofler skåret i terninger
-
- 2 majskolber delt i 2 (eller 250 gram majs)
-
- 1 stilk bladselleri
-
- 1/2 hakket løg
-
- 1/2 hakket rødløg
-
- 1/2 hvidløg delt i pillede fed
-
- 1 bundt persille
-
- 1/2 bundt koriander, hakket
-
- 4 snittede forårsløg
-
- Salt
-
- Peber
-
Tag en stor gryde, og kom vand, mælk, de 3 slags kartofler, selleri, begge slags løg og kyllingefileterne i. Drys med salt og peber, og lad det hele simre i ca. 45 minutter.
Tag kødet op og kom majs, forårsløg, koriander og persille i, og lad det koge med i ca. 10 minutter. Mos kartoflerne ud med et piskeris eller lignende. Smag til med salt og peber.
Tilbehør: - 1,5 dl. creme fraiche
-
- 1 dl. kapers uden væde
-
- 2 advokadoer i både
-
Skær kødet i strimler, og server det i suppen eller til suppen. Kom kapers og avocadobåde i en skål, og server dem til suppen sammen med aji-saucen og creme fraiche.
Server suppen i skåle, og lad gæsterne selv komme garniture i, som de har lyst.