Ugens opskrift: 3-dages-gryde
Simpel ret - og så er der mad til 3 dage!
Det kan være svært at finde ud af. Måske er du gået fast i de samme retter, som du af en eller anden grund laver, selvom du synes, at det er gået hen og blevet ret kedeligt. Men frygt ej. Med Aniston.dk"s nye serie "Ugens opskrift" kan du få ideer til at bryde mønstret.
1. dag:
- 1 kg stykke kalvebov (uden ben)
-
- 1½ l vand
-
- 1 spsk. groft salt
-
- 5-6 hele peberkorn
-
- 2 laurbærblade
-
- 4 porrer
-
- 3-4 gulerødder
-
- 1 selleri
-
- 1 persillerod
-
- Persille
-
Kogt kalvekød med grøntsager:
Kom kalvekødet i en gryde og hæld vand på. Bring i kog og skum fri for urenheder. Tilsæt salt og peber samt laurbærblade og lad det småkoge under låg i 1 time.
Mens kødet står og småkoger, gøres grøntsagerne i stand. Skær dem i passende stykker, gulerødder og selleri i stave, porrer i skiver og persillerod i små terninger.
Kom grøntsagerne i, og lad det koge endnu en 1/2 times tid. Smag til.
Skær kødet i pæne skiver og kom det tilbage i suppen.
Retten serveres i et dybt fad med persilledrys på. Lidt groft brød og sennep er ideelt som tilbehør.
Hvis der er grøntsager til overs, tages de op af suppen og opbevares i køleskabet for sig selv.
2. dag: - 1 dåse flåede tomater
-
- 1 pakke cocktailpølser
-
- 125 g. champignon (eventuelt flere)
-
- 2 spsk. smør og olie
-
- 1-2 peberfrugter
-
Blandet grønsagsret:
En stor del af kødet vil sikkert være spist, men måske vil der være lidt grøntsager igen. Skær dem i meget små stykker. Tilsæt yderligere ingredienser til 2. dag.
Skær eventuelt rester af kogt kalvekød i meget små terninger og kom dem i suppen sammen med resten af grøntsagerne. Hæld de flåede tomater i med væde og tilsæt cocktailpølser og fintsnittet peberfrugt. Rist skivede champignoner for sig i en lille gryde, kom dem i retten. Varm igennem og smag til.
Pasta eller løstkogte ris kan serveres til.
3. dag: - 250 g. grønne linser
-
- 2 porrer
- eventuelt 1-2 dl bouillon eller rødvin
-
- 1 kvist timian
-
- 1-2 fed hvidløg
-
- 8-10 sorte oliven
-
- 1 spsk. Kapers
-
Husets linseret:
Suppen er efterhånden kogt så meget ind, at den dybe tallerken er blevet skiftet ud med en flad. For at give retten mere fylde, bliver der på 3. dagen blandt andet tilsat linser. I stedet for linser, kan der tilsættes en dåse hvide bønner. Kom linserne i retten sammen med de fintsnittede porrer. Hæld væden ved sammen med timiankvisten og det pillede, flækkede hvidløgsfed.
Lad retten snurre ved svag varme, til linserne er møre, ca. 40 min. Rør jævnligt, så retten ikke brænder på. Smag til og bland oliven og kapers i.
Godt landbrød serveres til.