Aniston

Uden Motiv

Super spændende krimiroman af danske Lillian Ley, som med garanti holder dig på pinebænken til sidste side

Tag ikke fejl af, at størrelse af et forlag ikke nødvendigvis hænger sammen med kvaliteten. Det lille forlag, Dark Lights, udgiver nemlig nogle af de mest spændende bøger, jeg længe har læst.
Uden Motiv
Uden Motiv af Lillian Ley er unægtelig en af dem. Hvis der er en ting, som den danske kriminalforfatter behersker til fulde, er det personbeskrivelser.

De to kriminal-kommisærer, Severinsen og Bach, som er bogens hovedpersoner, føler man ret hurtigt, at man kender personligt. Ikke noget Rambo-agtigt her, men helt gennemsnitlige, danske kriminalkommi- særer, som man med ret stor sandsynlighed kan finde på alle større, danske politistationer.

Selvom plottet er noget så ukendt som en dansk seriemorder, så er det hele vejen igennem mere end troværdigt. Også selvom en serie-morder er noget hidtil ukendt for vores lille land, ihvertfald så vidt man ved.

Bogen starter med, at et kvindelig bliver fundet i skoven af en morgenløber. Severinsen og Bach bliver kaldt ud til gerningsstedet, og her møder Severinsen sin første forhindring i form af en ny retslæge, den unge og ret uerfarne Ulla Storm. Ikke noget som ligefrem passer Severinsen, der bestemt har sine forbehold og er en mand med traditioner, der gør tingene på sin egen måde.
ANNONCE
Uden Motiv
Kort efter finder man atter et lig, i selvsamme skov, og Lola, veninden til det første lig, begynder at få underlige telefonopkald. Ligene bærer alle de samme tegn, nemlig morderens underskrift i form af to bogstaver, som er placeret med henholdsvis en kniv og en brændende cigaret.

Severinsen gør, hvad han kan, men har det ikke nemt. Samtidig med at opklare Danmarks første seriemorder, må han nemlig også slås med en lidt fordrukken og irriterende chef, for slet ikke at tale om de hjemlige problemer.

Bach har det ikke meget nemmere der. Hans kone har nemlig endelig fundet ud af, at han igennem flere år har bedraget hende. Alligevel kan man ikke andet end på godt og ondt at holde af de to lidt kejtede betjente, og deres dejligt danske måde at gøre tingene på.

Der er to ting som gør, at Uden Motiv for mig er årets kriminalroman. For det første, at det er pure dansk, alt fra komplottet over stederne, til personbeskrivelserne. Og for det andet, at man lige til aller sidste side, bliver holdt hen i det uvisse.
 
Uden Motiv hører til den slags bøger, som man sluger i et hug, fordi man bare ikke kan lægge den fra sig igen. Og jeg håber virkelig, at Lillian Ley har tænkt sig fremover at ville skrive fuldtids-kriminalforfatter på sit visitkort - for Severinsen bare råber på en fortsættelse.

Tak til forlaget Dark Lights for fremsendelse af anmeldereksemplar.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce