Aniston

Tuomas Holopainen

Langhåret musiktalent

Nightwish har altid været andet end en skrålende sangerinde, der blev smidt ud efter at have fået stjernenykker. Bandet blev skabt i 1996 af Tuomas Holopainen, og her har vi intet mindre end en talentfuld sangskriver, en langhåret lækkerbuks og en dygtig keyboardspiller. Tre i én, det kan da kun være godt.
ANNONCE
Tuomas Holopainen
Tuomas Lauri Johannes Holopainen blev født den 25. december 1976. Tuomas var længe aktiv inden for musikverdenen, men skabte sig først rigtig et navn, da han stiftede bandet "Nightwish" i 1996.
 
I 1997 udkom det symfoniske metalbands første album, og siden fulgte mange. Tuomas fantastiske kompositionsevner vandt efterhånden verdensomspændende anerkendelse.
 
I 2005 blev forsangeren, Tarja smidt ud af Nightwish, efter sigende fordi hun på god gammeldags dansk var pengegrisk. Tuomas udtrykte her sin ærgrelse over de nykker, Tarja havde fået, men det stoppede dog ikke Nightwish. Tarja var nemlig ikke bandets sjæl, det var Tuomas.

I stedet for at give op søgte de andre bandmedlemmer blot en ny forsanger, der skulle erstatte Tarja.

Privatpersonen
Tuomas har en del hobbyer og kan vist siges at være en temmelig aktiv fyr. Blandt hans interesser er musik en selvfølge, og derudover bøger, rejser og film.

Hans musikalske idoler er blandt andre Children of Bodom, Metallica, Rammstein og komponisten, Hans Zimmer. Hans Zimmer er ansvarlig for Gladiator-soundtracket, som Tuomas er helt vild med.
 
Manden er som sagt en læsehest, og yndlingsbogen er Ringenes herre, der også er blandt hans yndlingsfilm - sammen med Braveheart, Danser med Ulve, Sleepy Hollow og Disneyklassikere. Jeg ved ikke med jer, men denne skribent er ret sikker på, at hun kunne få en interessant filmaften med ham.

Skulle det ske, at du engang støder ind i den talentfulde herre et sneblæst sted i Finland, kan du eventuelt invitere ham på en kop kaffe og en omgang mexicansk mad. Er du til det mere kulinariske kan sushi og rødvin være et glimrende valg - det er nemlig også noget Tuomas er temmelig glad for.

Udover disse tørre Tuomas-facts, har han givet svaret på et ganske interessant spørgsmål, der er blevet stillet ham på den officielle Nightwish-hjemmeside: "Hvad får dig til at grine?" Svaret: "Jack Sparrow!"
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce