Aniston

Tryl i køkkenet med avokado

Bagt og grillet avocado og Muslinge- og avocadosalat

Grillmad er godt, men har du nogen sinde prøvet at grille en avocado? Hvis ikke, så får du her en nem og god opskrift. Du kan jo eventuelt krydre din grillede med en lækker avokadosalat!
Tryl i køkkenet med avokado
Bagt og grillet avocado
  • 2 mellemstore modne avocadoer
  • 3 forårsløg - skåret i skiver
  • 1 peberfrugt - skåret i tynde skiver
  • 1 kyllingebryst, stegt eller kogt og skåret i tern
  • 2 tomater, skåret i tern
  • 120 gram revet cheddarost, eller anden god smelteost
  • Et dryp Worcestershire sauce

    Tilberedning
    Ovnen forvarmes til 180 grader. Avocadoerne forberedes ved, at de skæres igennem langs stenen. Skil ikke de to dele fra hinanden. Pak avocadoerne i stanniol og bag dem i ovnen i ca. 40 minutter.

    De øvrige ingredienser - med undtagelse af Worcestershire saucen blandes let i en skål.
    Avocadoerne tages ud af ovnen og skilles fra hinanden. Stenen pilles ud. Grøntsags- og kyllingeblandingen placeres forsigtigt i hullet i avocadoerne med en ske. Avocadoerne med fyld placeres under grillen i 10 minutter - eller indtil de er gyldne på toppen.

    De halve, fyldte avocadoer placeres på en tallerken, dryppes med lidt Worcestershire sauce og serveres.


Muslinge- og avocadosalat
  • 1 teske smør
  • 3 små, finthakkede rødløg
  • 1 finthakket skalotteløg
  • 1 bouquet garni (aromatisk suppevisk af for eksempel laurbærblad, persille og timiankviste)
  • 60 ml. tør hvidvin
  • 900 gram vaskede og rensede muslinger (alternativ kan bruges rejer)
  • 2 stilke finthakket selleri
  • 60 ml. hvidvinseddike
  • 60 ml. koldt vand
  • 1 teske chilisauce
  • 2 store avocadoer, halverede, udstenede, skrællede og skåret i mundrette firkanter
  • 2 tomater, udkernet og skåret i 1,5 cm. tern
  • 2 teske mayonnaise
  • 3 teske finthakket persille
  • 1 teske finthakkede purløg
ANNONCE
Tryl i køkkenet med avokado
Tilberedning
Smelt smørret i en stor gryde. Tilsæt løg, skalotter, suppevisk og vin. Lad det koge i et minut. Tilsæt muslinger, krydr med salt og peber, læg låg på og damp muslingerne i fire minutter. Hæld det hele i en stor skål. Smid de muslinger ud, som ikke åbner sig. Lad kogevandet blive i gryden.

Pil muslingerne ud af skallerne, skær dem i kvarte og gem skallerne til serveringen.

Put hakket selleri, eddike, vand og chilisauce i gryden med kogevandet. Kog blandingen i tre minutter. Og lad det trække.

Bland muslinger, avocado, tomat, mayonnaise, persille, purløg i skålen med saucen fra gryden. Krydr med salt og peber og server i muslingeskallerne.


Bon appetit!

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce