Tryl i køkkenet med avokado
Bagt og grillet avocado og Muslinge- og avocadosalat
Bagt og grillet avocado
Muslinge- og avocadosalat
- 2 mellemstore modne avocadoer
- 3 forårsløg - skåret i skiver
- 1 peberfrugt - skåret i tynde skiver
- 1 kyllingebryst, stegt eller kogt og skåret i tern
- 2 tomater, skåret i tern
- 120 gram revet cheddarost, eller anden god smelteost
- Et dryp Worcestershire sauce
Tilberedning
Ovnen forvarmes til 180 grader. Avocadoerne forberedes ved, at de skæres igennem langs stenen. Skil ikke de to dele fra hinanden. Pak avocadoerne i stanniol og bag dem i ovnen i ca. 40 minutter.
De øvrige ingredienser - med undtagelse af Worcestershire saucen blandes let i en skål.
Avocadoerne tages ud af ovnen og skilles fra hinanden. Stenen pilles ud. Grøntsags- og kyllingeblandingen placeres forsigtigt i hullet i avocadoerne med en ske. Avocadoerne med fyld placeres under grillen i 10 minutter - eller indtil de er gyldne på toppen.
De halve, fyldte avocadoer placeres på en tallerken, dryppes med lidt Worcestershire sauce og serveres.
Muslinge- og avocadosalat
- 1 teske smør
- 3 små, finthakkede rødløg
- 1 finthakket skalotteløg
- 1 bouquet garni (aromatisk suppevisk af for eksempel laurbærblad, persille og timiankviste)
- 60 ml. tør hvidvin
- 900 gram vaskede og rensede muslinger (alternativ kan bruges rejer)
- 2 stilke finthakket selleri
- 60 ml. hvidvinseddike
- 60 ml. koldt vand
- 1 teske chilisauce
- 2 store avocadoer, halverede, udstenede, skrællede og skåret i mundrette firkanter
- 2 tomater, udkernet og skåret i 1,5 cm. tern
- 2 teske mayonnaise
- 3 teske finthakket persille
- 1 teske finthakkede purløg
Tilberedning
Smelt smørret i en stor gryde. Tilsæt løg, skalotter, suppevisk og vin. Lad det koge i et minut. Tilsæt muslinger, krydr med salt og peber, læg låg på og damp muslingerne i fire minutter. Hæld det hele i en stor skål. Smid de muslinger ud, som ikke åbner sig. Lad kogevandet blive i gryden.
Pil muslingerne ud af skallerne, skær dem i kvarte og gem skallerne til serveringen.
Put hakket selleri, eddike, vand og chilisauce i gryden med kogevandet. Kog blandingen i tre minutter. Og lad det trække.
Bland muslinger, avocado, tomat, mayonnaise, persille, purløg i skålen med saucen fra gryden. Krydr med salt og peber og server i muslingeskallerne.
Bon appetit!
Smelt smørret i en stor gryde. Tilsæt løg, skalotter, suppevisk og vin. Lad det koge i et minut. Tilsæt muslinger, krydr med salt og peber, læg låg på og damp muslingerne i fire minutter. Hæld det hele i en stor skål. Smid de muslinger ud, som ikke åbner sig. Lad kogevandet blive i gryden.
Pil muslingerne ud af skallerne, skær dem i kvarte og gem skallerne til serveringen.
Put hakket selleri, eddike, vand og chilisauce i gryden med kogevandet. Kog blandingen i tre minutter. Og lad det trække.
Bland muslinger, avocado, tomat, mayonnaise, persille, purløg i skålen med saucen fra gryden. Krydr med salt og peber og server i muslingeskallerne.
Bon appetit!