Aniston

Tre gode råd til dig som vil starte en selvstændig forretning

Er du kommet dertil i din karriere, hvor du overvejer at starte op selvstændigt og blive din egen chef i hverdagen? Uanset hvilke firma du ønsker at starte op, så er der en masse kriterier, som du er nødt til at tage stilling til, for at opstarten bliver en succes – uden for mange krumspring. Vi giver dig her tre vigtige råd, som du bør overveje, inden du opsiger dit gamle job og springer ud som selvstændig erhvervsdrivende.

Det faktum at starte en virksomhed op kræver ressourcer, økonomi og ikke mindst viden omkring, hvordan man begår sig som ”ny” i den selvstændige verden. Der er en masse ting at forholde sig til, som man måske ikke lige det første tænker over, når man er fokuseret på at sælge produkter eller serviceydelser.

Du kommer langt med et godt økonomisystem til forretningen

Hvilken selvstændig erhvervsdrivende ville ikke kunne svare ”ja, tak” til at spare en masse penge, tid og ressourcer? Når man driver sit eget firma, så er man også godt klar over begrebet ”tid er penge” – og er der noget man vil sætte pris på, så er det at kunne spare tid på de måske lidt kedelig administrative opgaver, som der bare skal være styr på. Et godt bud på en hjælpende hånd til regnskaberne kunne være økonomisystemet Microsoft Dynamics 365 – også kendt for det CRM system, som tidligere hed Navision. Microsoft Dynamics 365 for Financial er et system som giver dig mulighed for at tilpasse økonomisystemet lige præcis, som du ønsker det. Dette gøres ved forskellige apps, som kan tilføjes til dit eget Microsoft Dynamics 365.

Vælg din foretrukne type af selskabsform

Det er vigtigt at overveje hvilken virksomhedsform, du ønsker dit firma skal være oprettet som. Der er nogle forskellige muligheder, som er rigtig vigtigt at sætte sig ind i, inden arbejdet som selvstændig erhvervsdrivende for alvor går i gang. Kører du for eksempel dit firma, som et bierhverv ved siden af dit ”rigtige” arbejde, er det værd at overveje den selskabsform, som hedder ”Enkeltmandsvirksomhed” – her er du alene herre i firmaet, og har ingen lovkrav om en startkapital. Starter du op sammen med en kompagnon, så er der nogle forskellige andre muligheder at vælge som virksomhedsform – det kan være at oprette firmaet som Anpartsselskab (ApS), Aktieselskab (A/S) eller som Interessentskab (I/S) – alt efter hvad du eller I vælger, så er der nogle forskellige lovkrav omkring hæftelse i firmaet, ledelse og startkapital.

En god forretningsplan er din sikkerhed

Inden du går i gang med dit kommende firma, så er noget af den vigtigste tid, du kan investere i dit firma, at udarbejde en god forretningsplan. Gerne så udførlig og detaljeret som mulig. Din forretningsplan er i korte træk din røde tråd igennem din selvstændige karriere, og det vil være dén plan du skal følge ved alle dine fremtidige beslutninger. Derfor, jo mere udførlig du kan være i din forretningsplan, des lettere bliver resten af opstartsfasen i dit firma.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE