Aniston

Trætheden

Går det ud over din hverdag?

Har du en meget travl hverdag, hvor du måske ikke får søvn nok? Er det sådan, at du tror, du lider af søvnmangel, simpelthen fordi du har så meget at lave? Find ud af det her...
Trætheden
Er det ikke efterhånden blevet en folkesyge - træthed og medfølgende stress? Det er vel som en ond cirkel at komme ind i. Man når ikke at få sovet ordentligt, hvorved man bliver træt. Man arbejder ekstra hårdt, men når igen ikke at sove, hvorefter man bliver endnu mere træt.

Man får ikke lavet sine ting til tiden på grund af trætheden, man begynder at stresse, man sover dårligere og bliver derved endnu mindre udhvilet, som følger til mere træthed og igen en dårligere arbejdsindsats, hvorefter man stresser endnu mere og igen sover dårligere og så videre.

Tag denne test
Men måske er du en af de heldige, der ikke har det sådan. Under alle omstændigheder, hvis du selv føler dig meget træt til hverdag, så prøv denne test.

Du skal blot "rate" sandsynligheden for, om du falder i søvn i følgende situationer. Giv dig selv nul point, hvis der ingen sandsynlighed er for det; et, hvis der er en lille risiko for det, to, hvis sandsynligheden er moderat og tre, hvis den er stor.
  1. Du sidder og læser
  2. Du ser tv
  3. Du sidder passivt et offentligt sted - eventuelt i et teater eller til et møde
  4. Du er passager i en bil en times tid
  5. Du ligger og hviler om eftermiddagen
  6. Du sidder og taler med nogen
  7. Du sidder roligt efter en frokost uden alkohol
  8. Din bil holder stille et par minutter under et trafikstop
Hvor træt er du?
Scorede du nul til seks point kan du erklære dig helt udhvilet. Fedt, ikke? Scorede du derved syv til otte point er du helt normal og derfor ikke helt udhvilet. Har du derimod ni point eller mere, bør du nok overveje at gøre noget ved din situation. Så er der helt klar noget galt.
ANNONCE
Trætheden
Planlæg din dag
Et godt tip, der i hvert fald kan lette stressniveauet i dagligdagen, og derved måske bryde en ond cirkel, er at få planlagt, hvordan man vil nå sine ting, arbejdsmæssige, som personlige, og til hvilken tid. Husk at skrive det ned.

Herefter er kunsten så også at følge planen. En realistisk plan for dagens mange opgaver og gøremål, vil helt klart dæmpe dit stressniveau. Hvis du derudover streger de opgaver ud, som du når at udføre, løbende, vil du hele tiden opleve, at planen skrumper ind.

En god idé er også at få ordnet de mindre sjove ting først. Udsætter man dem, gør man det bare sværere for sig selv at gennemføre dagen uden unødvendig stress.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce