Toms EKSTRA 80 %
Chokoladenyhed til alle med hang til (virkelig) mørk chokolade.
Men meget kakao er godt - også på den måde, at det faktisk nærmest er umuligt at gnaske en hel plade mørk chokolade på en aften foran fjernsynet. Devisen bliver i stedet "lidt men godt".
Ren, rund chokoladesmag
Toms chokolade synes at være enige i dette, idet de nu har lanceret endnu en mørk chokoldadenyhed med hele 80 % kakao.
I den forbindelse har de været så søde at sende en smagsprøve til redaktionen - sammen med en lille sjov smagstest bestående af to forskellige 80 % chokolade i to krukker, hvoraf den ene indeholder Toms nye Toms EKSTRA 80 %, og den anden indeholder en anden 80 % chokolade.
Den ene er rund i smagen omend stadig meget kraftfuld, når det gælder kakaosmagen. Mens den anden er lidt tør og faktisk smager langt mindre af kakao.
Den runde er Toms EKSTRA 80 %, mens den anden ... tja ... Who knows! Toms' er i hvert fald en mere fyldig chokoladeoplevelse.
Den gode smag og det gode formål
Hemmeligheden bag den gode smag i Toms EKSTRA 80 % ligger, ifølge producenten selv, i den banebrydende træbakkefermentering, der både gavner dig, der skal spise chokoladen, og kakaofarmerne i Ghana, som har leveret kakaobønner til herligheden.
Fermenteringen er det, der udvikler kakaoens smagspotentiale og smagsnoterne. Toms EKSTRAs fermentering foregår i særlige træbakker, der giver et mere præcist resultat og dermed en bedre smag.
Herudover er træbakkefermenteringen også en god forretning for de 4.800 kakaofarmere i Ghanam der står for denne. Fermentering i bakker går nemlig hurtigere, og farmeren behøver ikke dagligt bruge tid på at vende bunkerne af bønner. Samtidig giver træbakkefermenterede bønner farmeren en bedre pris. Det er ren win-win for begge parter!
Den nye Toms EKSTRA 80 % er på vej i handlen til vejl. pris på 18,95 kr. Læs mere om Toms EKSTRA.