Aniston

Til grin

Det tager en enkelt aften at blive stjerne, men hvor lang tid tager det at blive til grin?

"We want the ball, and we're gonna score"

Så lang tid tager det at blive til grin, basse! Jep, det ER Matt Hasselbeck, vi taler om her. Seattle Seahawks' quarterback, som i et ungdommeligt anfald af overmod talte over sig, da der blev slået plat eller krone, i overtiden af wild card-weekendens kamp mod Green Bay.

Det er den slags bemærkninger, man kan grine ad i lang tid efter, selvom der nok også er nogen, der vil græde pga. det. Historien om Matt Hasselbeck kåde bemærkning har rødder langt tilbage. Det er historien om knægten fra Boston, der startede sin NFL-karriere i Green Bay, hvor han kun fik lov at spille de totalt meningsløse og helt ubetydelige pre-season kampe. Pre-season betyder ikke noget for nogen - udover de hundredvis af spillere, som får deres eneste og med stor sikkerhed futile forsøg på nogensinde at spille i Ligaen! De fleste lærer aldrig navnet at kende på fyren, som står ved siden af dem, og hvorfor skulle de det? Han får ikke sit navn på en trøje, du gør det heller ikke selv, så hvorfor alligevel prøve at huske det?
ANNONCE
Til grin
I Green Bay gik Matt Hasselbeck under navnet the august guy, fordi han aldrig spillede kampe i den regulære sæson - som om det skulle være morsomt - og der var ikke en chance i helvede for, at han nogensinde skulle få spilletid. På den måde er Green Bay uhyggelige. De har Brett Favre, men selvom han har spillet for dem i mere end ti år, har de altid sørget for at købe mindst lige så gode erstatninger på quarterbacksiden. Hvis det så var fordi, de havde planer om at bruge dem, kunne man forstå det. Men det har de ikke. Brett Favre er en græsk gud, der har taget plads midt i Green Bays offensive linie, lige bag centeren, og sådan en kan man ikke lige pille ud. Og slet ikke, hvis man så risikerer at tabe. Beboerne i Green Bay ville aldrig tilgive head coach Mike Sherman, hvis han tog Favre ud, og holdet tabte. Så hellere tabe med Favre ved roret, end at tage den slags chancer. Man ønsker jo heller ikke at blive til grin!

For ti år siden blev Ty Detmer draftet af Green Bay. Han er den bedste quarterback i college football nogensinde, men hos Green Bay fik han ingen spilletid, og året efter stod han uden kontrakt. På gaden uden noget håb om arbejde i den bedste liga. De følgende ti år har han lavet underligt arbejde ved siden af de enkelt sæsoner, hvor han har fået lov at stå i startopstillingen på et NFL-hold, men hva', det er jo heller ikke sikkert, det er lykken at spille ProFootball. Det var det ikke for Ty Detmer i hvert fald. Sidst han viste sig var som tredje-back-up quarterback for Detroit Lions, men det er en helt anden sag. Indimellem alt dette ligger der et hav af pre-season kampe, som aldrig førte til andet end et gratis måltid og måske en tur bruseren for at samle sæben op.

Hasselbecks historie minder på mange punkter om Ty Detmers. Bare med den undtagelse, at Hasselbeck kom videre med sit liv og i denne sæson sluttede han som tredjehøjest-rangerede quarterback i Ligaen. Det er med andre ord muligt at undslippe Brett Favres skygge.

Så da han står der Lambeau Field, hans gamle hjemmebane, og mønten bliver kastet op i luften, er det klart, at der går en masse igennem hans hoved. Her tilbragte han to år af sit liv på at se Brett Favre kaste holdet ud i afgrunden uden nogen Super Bowl Ring til gengæld. Hasselbeck havde lige ført sit hold til et helt uventet 4. quarter comeback, så det er da helt forståeligt, at knægten bliver lidt småkåd, når han ser mønten falde ud til hans fordel.

Men det ændrer ikke på, at Matt Hasselbeck for evigt vil være til grin, og når hans børn begynder at gå i skole og gør akademisk karriere, vil de altid blive mindet om deres far; "hvem skal score?", "hvem skal have bolden, hva'?" og lignende tilråb, vil de blive mødt med. Forestil jer, hvordan det bliver, når de på et tidspunkt skal til eksamen og en overkåd lærer lige vil træde lidt mere i det "nå, hvordan regner I så med at det vil gå?" kan han finde på at spørge før eksamen, og så kører den bare derfra. Matt Hasselbecks kommentar var modig, men som så mange andre af den slags udmeldinger, var den også totalt til grin!
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce