Aniston

Tidens Kvinde #6

Epilog

5 kvinder, der alle havde formået at sætte fokus på sig selv. 5 kvinder, der er synlige i danskernes dagligdag, og som mange kvinder ser op til og spejler sig i. 5 kvinder, der ikke bare er normale danskere, men som alligevel på en eller anden måde repræsenterer kvinderne i dagens Danmark - vor tids kvinde.
ANNONCE
Tidens Kvinde #6
Vi har beskæftiget os med 5 meget forskellige kvinder, og måske ville vi ikke føle, at de havde meget til fælles, men de har dog det til fælles at de er danskere, kvinder og kendte. Og fordi de er kendte, kan vi ikke lade være med at spejle os selv i disse pragteksemplarer, som skaber idealet som dansk kvinde.

Vi brugte dem som fem eksempler på Tidens kvinde, med det formål at finde ud af, hvem tidens kvinde egentlig er. Men kan vi overhovedet udlede noget fornuftigt og sammenhængende ud af 5 artikler om 5 forskellige kvinder, der teknisk set ikke har noget som helst til fælles?

Pernille Aalund

Hun havde et råd til den travle kvinde: "Lær at luge ud i dine prioriteringer..." Hun er som de fire andre kvinder meget travl, og hun har til tider haft svært ved at få både karrieren og familielivet til at fungere sammen.

Men for at hun alligevel kunne nå det hele, lærte hun at sætte ind, dér hvor hendes prioritering var stærkest. For eksempel er det ikke altid lige vigtigt for hende, at nullermændene er væk. Så vil hun hellere bruge tiden på hygge sammen med familien.

For at få alle tankerne i hovedet til at dæmpe sig, skriver hun ned i en bog, hvad hun skal nå. Derved kan hun overskue arbejdsopgaverne og bruge hovedet til at løse dem.
ANNONCE
Tidens Kvinde #6
Søs Fenger

Hun er en kvinde, der ligesom Pernille Aalund er enormt travl. Hun har og har haft en forrygende karriere som sangerinde, hele tiden med fare for at miste publikums respekt.

Men det er aldrig sket, hun har hele tiden satset på det nemme frem for det alt for komplicerede, som ingen vegne ville føre, og hun har beskæftiget sig med den stilart, hun havde lyst til på det givne tidspunkt.

Herved er hun blevet ved med at eksperimentere og forny sig, og hun har beholdt den ungdommelige lyst til at bevæge sig den vej, hun føler for.

Anja Andersen

En kvinde, der skider på, hvad andre mener.
ANNONCE
Tidens Kvinde #6
En kvinde, der trods det, at hun får mange verbale tæsk, er elsket af enhver - for hendes usandsynligt

provokerende facon, for den ærlighed, der driver hende, og for de mange stunts, der har

underholdt det danske håndboldpublikum.

Anja Andersen er om nogen den, der skiller sig mest ud af de fem kvinder. De andre har den pæne facade, som vises ud til offentligheden, mens Anja viser blod, sved og tårer. Men hun har en vigtig filosofi: Hun har valgt at være sig selv, med alt hvad det indebærer. Og netop det er måske, hvad der gør én til den mest ærlige person på jorden.

Er du ærlig overfor dig selv, er du også ærlig overfor andre.
ANNONCE
Tidens Kvinde #6
Hanne Vibeke Holst

På nuværende tidspunkt er hun ikke elsket af ungdommen, efter hendes udtalelser om og dialoger med den danske rapkultur. Men ikke desto mindre har Hanne Vibeke Holst være talskvinde for et utal af kvinder herhjemme som i udlandet.

Hun drømte om at indtage verden, ligesom os, der føler, at verden ligger åben og ny for vores fødder. Og hun gjorde det. Hun indtog verden som sin arbejdsplads, debatterede, portrætterede og diskuterede.

Og dette er vigtigt for det demokratiske samfund. Hvis ikke vi tager del i udviklingen af samfundet og os selv, hvad skal der så blive af os?

Mette Lisby
ANNONCE
Tidens Kvinde #6
Den sidste af de fem. En kvinde, der også har haft fingre i mangt og meget. En kvinde, der turde springe ud i satirens svære verden, som den første kvindelige, danske stand-up komiker. En kvinde, der sprang ind på lærredet. En kvinde, der turde satse på et produktionsselskab og utallige af skøre idéer, der blev til virkelighed.

Hun bruger livet som en legeplads, hun tager chancer, griner og fjanter. Men hun er også alvorlig, for selvom man kan gøre grin med tilværelsen, skal man også tage livet alvorligt. Man skal mene noget med det, man siger, og det gør Mette Lisby.

Tidens Kvinde

Livet er en svær balancegang mellem værdier, tider og traditioner. Disse fem kvinder er eksempler på kvinder i vor tid, men hvordan kan vi definere vor tids kvinde - Tidens Kvinde?

Tidens kvinde er en travl person, som til tider kan have svært ved at overskue de mange arbejdsopgaver, hun stilles overfor. Dette tvinger hende til at prioritere, hvorved hun opnår et harmonisk hverdagsliv, hvor både familien og karrieren er lige vigtig. Men det gælder om ikke at synke ind i en fortravlet hverdag, hvor man ikke fornyer sig og eksperimenterer med livet. Hun tør at tage en chance. Hun leger sig frem i livet, bruger humoren, men mister aldrig alvoren.

Tidens kvinde kan holde sig oven vande - blive ved med at være ungdommelig og eksperimenterende. Herudover er hun ærlig overfor sig selv. Hun ved hvad hun står for, og hun tør sige og stå ved sin mening. Ligeledes tør hun blande sig i en diskussion, hun tør tage et ansvar for at udvikle samfundet, og hun kæmper for de værdier, hun føler er vigtige.

Læs også:

Afsnit 1

Afsnit 2

Afsnit 3

Afsnit 4

Afsnit 5
ANNONCE
Del

Seneste nyt