Aniston

Tidens Kvinde #2

Fokus på Søs Fenger

En kvinde, der stilmæssigt har bevæget sig i adskillige retninger uden at miste sig selv. Søs Fenger har været med på scenen siden 1980'erne, optrådt i adskillige Melodi Grand Prix's og specielt været en stjerne på den danske og den svenske scene. Søs Fenger, en elsket pop-, rock-, country-, soul- og jazz-sangerinde.
ANNONCE
Tidens Kvinde #2
Her er en kvinde, som har formået at have sig selv med hele vejen. Hun har indtaget den danske scene, arbejdet med alle mulige og umulige genrer, men alligevel formået at virke troværdig.

Hun er blevet en rollemodel for kvinder i flere generationer, og lige gyldig hvad hun har rørt ved, har det været med høj kunstnerisk værdi.

Charlotte Fenger, som de fleste danskere kender som Søs Fenger, er godt på vej ind i 40'erne, men hendes ungdommelige sødme og styrke holder stadig ved. Den danske sangerinde har en kendisgrad på 95 % i Danmark og er derved en af de få danskere, hvis navn virkelig har sat sig fast i danskernes bevidsthed.

Søs Fenger nøjes dog ikke med at synge, men spiller også guitar og skriver mange af sine sange selv. For eksempel "Holder øje med dig", "Inderst Inde" og "Hvis du vil ha mig".

Gennembruddet

Hendes karriere startede i 1980, da hun kom med i Nannas orkester, Sweet Intentions. Fra 1981 til 1983 var hun med som korsanger i bandet, Elmer, der også deltog i Melodi Garnd Prix 1981 med sangen Marie. Det var dog først, da hun kom med i bandet, News, i 1983, at hun fik sit gennembrud.
ANNONCE
Tidens Kvinde #2
I 1987 giftede hun sig med Thomas Helmig. Det holdt dog ikke, og allerede 2 år efter, i 1989, blev de skilt. Men det var netop i disse år, at Søs Fenger rigtig fik sit navn slået fast.

Specielt i 1988, da hun modtog B.T.s læsernes pris som Årets Sangerinde. Herefter gik hun solo og koncentrerede sig om sin første solo-lp, hvorfor man ikke hørte så meget fra hende et stykke tid.

Hun optrådte dog flere gange med Tamra Rosanes og Country Ekspressen, hvorved hun fik smag for country, og nu begyndte hun virkelig at eksperimentere med både rock, pop, disko, gårdsangermusik og country. Senere også med Soul og Jazz.

Lp"en solgte 70.000 eksemplarer inden året var omme og senere i mere end 150.000 i alt.

Barsel og comeback

Hun havde holdt sig væk fra live-koncerter i 17 måneder, men nu havde hun samlet sit eget band, og de tog på turné med stor succes. I 1991 var Søs Fenger igen i mediernes søgelys, og i februar det år fik hun en Grammy som Årets Rocksangerinde.

Efter turnéen i 1991 tog hun barselsorlov og flyttede sammen med sin svenske mand, Henrik Janson, til Sverige. Men hun kom stærkt igen i januar 1992 med jazz cd'en "On Holiday". Herefter gik det virkelig stærkt for Søs Fenger. Hun optrådte med mange andre store, danske navne, og i løbet af 1990'erne udgav hun i alt 4 cd'er.

Hun turnerede i 1994 i Europa, men på grund af en ny skilsmisse flyttede hun hjem til Danmark, hvorefter hun dannede et nyt band. I 1997 fik hun endvidere et kommercielt comeback med albummet, Gamle Flammer.

Chok og flere albums
ANNONCE
Tidens Kvinde #2
Hun havde planlagt et nyt album i februar 2000, men måtte udskyde det på grund af en ulykke, hvor en ældre kvinde trådte ud foran Søs Fengers bil og blev dræbt. Søs Fenger blev renset for enhver skyld, men måtte forsinke udgivelsen på grund af chok.

Hun kom dog igen og medvirkede senere samme år i masser af andre produktioner, ligesom hun forlod sit pladeselskab. Hun var med i et 1,5 år langt samarbejde med Martin Brygmann og Peter Biker, som endte med cd'en, "Beverly Way" i september 2002.

Efter 1990'erne har hun i alt udgivet 3 cd'er, men hun har ikke kun holdt sig kørende med sin solo-karriere, da hun har medvirket i utallige andre produktioner - teaterproduktioner, musikproduktioner og soundtracks og titelsange til flere danske film. Og hun har endvidere optrådt sammen med andre kendte navne.

Efterskrift

Søs Fenger er en kvinde, der har haft fingre i mangt og meget, og hendes utrolige karriere har givet hende en stor portion respekt fra især det danske og det svenske publikum. Hun høres af alle generationer, og herved er hun en af de få sangere, der har en bred folkelig appeal.

Hun har altid satset på det lette samtidig med, at hun har eksperimenteret og fornyet sig. Hvis der er noget, man kan lære af hende, er det at forblive ungdommelig og fyldt med energi...

Læs også:

Afsnit 1
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce