Aniston

Tidens Kvinde #1

Fokus på Pernille Aalund

Første ud af fem dele, hvor der sættes fokus på 5 danske kvinder med det formål at finde ud af, hvad tidens kvinde indeholder. Her er første eksempel på en kendt, dansk kvinde: Pernille Aalund, forfatter, redaktør, tv-vært, foredragsholder, kvinde og mor til 3. Hvad kan vi lære af hende?
ANNONCE
Tidens Kvinde #1
Pernille Aalund - en moden kvinde, der bevæger sig som en fisk i de danske medier. Hun er chefredaktør, forfatter, foredragsholder og et idol for umådeligt mange kvinder i samme alder, men er der også noget, vi yngre kvinder kan lære af hende?

Mange bliver enormt irriteret over Pernille Aalunds til tider sukkersøde facon, og nogle er ligefrem ved at brække sig over TV3's "Pernilles Univers", hvor hun sætter fokus på kvinden. Men hvad er det, der driver hende, og hvordan kan hun dog overkomme alle de ting, som hun dagligt sætter tid af til?

Familien og de daglige gøremål

Pernille Aalund har mand og tre børn, og for hende er familien et klart holdepunkt. Her finder hun tryghed og kærlighed, her kan hun slappe af, og for hende handler det om at prioritere familien højere end de daglige gøremål.

"Jeg har da også perioder, hvor jeg vælger mit hjem fra. Ikke menneskene, der bor i det, men jeg fjerner mig fra Bo Bedre drømmen, fordi overskuddet ikke er der. Vasketøjet ligger i bunker, der er rodet, og måske lever vi af rugbrødsmadder, fordi ingen orker at lave mad. Men det betyder ikke noget, for vi har det godt, ved, at vi bruger den tid, der er, på hinanden,"

forklarer Pernille Aalund til Staff i August 2004.

Men de daglige gøremål skal jo også ordnes en gang imellem, og her spiller prioriteringerne en stor rolle. Pernille Aalund har så mange opgaver, at hun til tider ikke kan rumme det, og derfor skriver hun hver morgen alle de opgaver ned, som hun gerne skal nå i løbet af dagen. Derved får hun et større overskud, og som hun selv udtrykker det: "Derved kan opgaver og udfordringer også betragtes med hovedet."
ANNONCE
Tidens Kvinde #1
Pernilles professionelle liv

En stor del af hendes liv går til journalistik, forfatterskab og foredrag. Oestrogen.dk startede som en tilføjelse til TV3's "Pernilles Univers", men det var ikke på foranledning af TV3, da tv-stationen ikke på det tidspunkt beskæftigede sig meget med Internettet.

Pernille Aalund startede selv netavisen, men redaktionen bruger blandt andet den research, som der ikke har været brug for i "Pernilles Univers".

Derudover er hun chefredaktør for Danmarks nye dameblad, "Q", og sammen med Oestrogen.dk er det meningen, at de to redaktioner skal opnå en synergi.

"I Danmark har man generelt været dårlig til at arbejde på tværs af medier. Der er mange fordele ved at slå redaktioner sammen. Vi kan for eksempel genbruge vores research og markedsføre vores medier i fællesskab,"

siger Pernille Aalund til onlinemagasinet Ejour udgivet af Danmarks Journalisthøjskole.

Redaktionen på Oestrogen.dk står også bag flere småproduktioner, så som "Blend", der fås sammen med "Ekstra Bladet" og "Skøn", der fås gratis i Matas.

Pernille Aalunds forfatterskabet består af flere udgivelser om kvinder - både en succesguide til kvinder: "Hvad du ønsker, skal du få" - Slanketips: "Slanke ABC", "10 kilo 10 uger" - såvel som romaner: "Hvor meget kan man dø på en nat". Herudover farer hun land og rige rundt for at holde de foredrags, som er så populære blandt mange danske kvinder.

Pernille Aalund er en meget alsidig kvinde, der har opnået stor succes både privat og professionelt, og hendes råd til andre lyder: "Hvert nu har en skønhed, og hvis man lærer at luge ud og prioritere, kan alle vælge lykken. Vi skal bare huske at have hjertet med."
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce