Aniston

Thomas Levin

Skuespiller med fart på

Selvom han endnu ikke har været i så voldsomt mange film endnu, er han stadig en kendt fyr. Han gjorde sig utrolig bemærket, som den homoseksuelle "Bo" i filmen "Familien Gregersen", og nu kører det bare derud af den unge skuespiller Thomas Levin.

Thomas Levin
Thomas Levin blev født den 19. september 1978 i et almindeligt, borgerligt hjem, hvor det var ganske naturligt at forsætte på universitetet efter man havde gået på gymnasium. Det gjorde Thomas imidlertid også, også uden pres, da han gerne ville blive til noget. Han begyndte at læse retorik på Københavns Universitet, men på det tidspunkt var han allerede klar over at han skulle være skuespiller. Det var hans store drøm. Han siger selv:

"Egentlig tror jeg, at skuespillet altid har interesseret mig. Ikke selve verdenen, men selve arbejdet har fascineret mig. Jeg husker filmen 'Looking for Richard' med Al Pacino, hvor jeg så, hvordan han kombinerer arbejdet med intellekt, krop, analyse og sanser. Det måtte da bare være det bedste job, man kunne få, tænkte jeg og søgte op til prøve på de tre statslige teaterskoler i Odense, Århus og København."

Desværre for Thomas kom han ikke ind på teaterskolen, men ville forsøge at søge ind igen næste år, og håbe på at det ville lykkes for ham da.
Dog møder han imellem tiden skuespilleren Sara Boberg, som har boet i USA i ti år og er blevet uddannet derovre.
 
Thomas følte sig inspireret af Sara, og begyndte derfor at læse hos hende. Hendes læremåder og skuespillermetoder var meget specielle, men Thomas Levin var fascineret! Han blev utrolig glad for hende og hendes måde at lære ham tingene på, så han fik selv lyst til at tage til USA.

'Gud kan man arbejde sådan, var min reaktion, da jeg så Sara arbejde. Det var så konkret, simpelt og metodisk. Et system med nogle øvelser, der hang sammen med en form for progression, hvilket passer mit sind meget godt, da jeg har dyrket elitesport i mange år.'

De metoder, som Sara bruger, er kendt som "Method Acting", hvor man i stedet for at bruge de klassiske stereotypebilleder på rollerne, sanser man sin rolle i stedet. Man lever sig ind og forestiller sig hvordan det må være. For eksempel hvis man skulle spille fuld eller beruset, så tænker man tilbage på hvordan det var være fuld sidst og prøver at genskabe den følelse.

Så Thomas tog til New York og uddannede sig ligesom Sara Boberg. Men da han kom hjem igen, måtte han kæmpe en del for at skabe sig et netværk, da han jo ikke havde fået et ligesom dem, der var uddannet på en dansk teater skole.

Men Thomas spildte heller ikke tiden. Han gik bare i gang med at ringe rundt. Han siger selv:

'Jeg har virkelig været opsøgende fra starten af min karriere. Ringet rundt for at fortælle, at jeg var til. Det var jeg nødt til, da jeg ikke havde det naturlige netværk man får, når man har gået på teaterskolen herhjemme. Jeg er for utålmodig til at sidde og vente på, at telefonen ringer.'

Herhjemme i Danmark fik vi ikke rigtig øjnene åben for det danske talent før han kom på skuespillerlisten til "Familien Gregersen#. Men det er nok også mest fordi han før denne film primært havde medvirket i teaterforestillinger på Det Kongelige Teater.

Men dygtig, det er han helt sikkert. Faktisk så kaprede han rollen som "Bo", den samme dag, som han var til casting. Han brugte Saras metoder til at leve sig ind i rollen, som homoseksuel. Og han synes faktisk selv, at det var en utrolig spændende rolle:
ANNONCE
Thomas Levin
"Jeg syntes, rollen var pissespændende, og det var interessant at få lov at prøve at nuancere noget, som folk har en meget stereotyp opfattelse af. Det var bare guf!"

Hans rolle har også givet ham en del opmærksomhed, selv inden at filmen kom ud. Det var mest fordi det forlød at man så to mænd kysse og kæle i den, og selv i år 2004 kunne sådan noget ikke helt tolereres blandt danskerne. Men Thomas Levin tog det roligt, selvom han lige skulle vænne sig til det.

"Selvfølgelig skulle jeg gå på kompromis med min forfængelighed. Jeg ved jo godt, at jeg ikke er homoseksuel, men ville folk nu tro det? Og ville det betyde, at jeg kun skulle spille homoseksuelle roller fremover?,"

Men han var ikke så let, at skræmme, og som han selv siger, så måtte han tage tyrene ved hornene og bare gøre sit bedste. Og det gjorde han så og filmen "Familien Gregersen" blev en stor succes. Og vi på Aniston.dk er sikker på at vi vil se meget mere til den hotte Thomas Levin fremover.

Filmografi
  • Familien Gregersen
  • Til Højre Ved Den Gule Hund
  • Regel Nummer 1
ANNONCE
Del

Seneste nyt