Aniston

Thierry Henry

Den franske mester

Nu har vi haft latino drengen og den nordiske gud, så for at gøre det hele komplet skal vi selvfølgelig også have chokolade drengen. Og skal man i et EM finde de mørke drenge, er Frankrig et rigtigt godt sted at lede. Derfor er valget da også faldet på den franske mester og holdkaptajn...

Thierry Henri

ANNONCE
Thierry Henry
Født samme dag som undertegnede, nemlig den 17. august. Året er 1977, og stedet er Les Ulis, en af de hårde bydele i udkanten af Paris.

For at holde sig på ret kurs begynder den unge Thierry at spille i den lokale fodboldklub, hvor man snart bliver opmærksom på ham for hans farlighed, når det drejer sig om at skyde mål.

AS Monaco får da også øjnene op for ham og giver ham i 1990 en kontrakt. I 1994 får han sin professionelle debut. Fire år efter i 1998 bliver han købt af den italienske klub Juventus og får pladsen på sidelinien.

Men det bliver et skuffende år for Thierry, og allerede året efter sælges han videre til Arsenal for en sum af 10,5 millioner engelske pund. Det hele vender for den unge Thierry, han får posten som angriber, og i så godt som hver enste sæson er han deres mest scorende spiller.

Hans sidste to år i Arsenal spiller han yderligere som deres kaptajn, hvor de i 2006 endda når finalen i Champions League... Som er klubbernes mesterskab.

2007, efter otte år hos Arsenal, skifter Thierry over til den spanske storklub Barcelona for den stolte sum af 16,1 million engelske pund, og hvor han bor og spiller den dag i dag.

Thierry Henri er to gange blevet nomineret som verdens bedste spiller af FIFA. Er også to gange blevet udnævnt til årets spiller af PFA. Han har udkonkurreret den elles meget berømte franske spiller Michel Platini's rekord, som den franske spiller der har skudt flest mål. Han har optrådt i et hav af reklamer lige fra Nike og Reebok til Pepsi.

Vil man nå at nyde den lækre angriber, skal man skynde sig,
han har nemlig i maj måned udtalt, at han stopper efter dette EM.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce