Aniston

The Valentine Massacre

Valentinsdag står ikke kun for kærlighed.

Valentinsdag er netop overstået, så hvad er vel bedre til at starte Anistons nye krimi serie med, end en massakre som bærer samme navn, og som fandt sted i gangsternes hovedstad Chicago.
The Valentine Massacre
The Valentine Massacre
Torsdag morgen den 14 februar 1929, blev seks velklædte mænd og en mekaniker fundet gennemhullet af kugler, i S.M.C.Cartage Co Garage i det nordlige Chicago.Man havde stillet dem op på en række, med ansigterne mod væggen og regelret henrettet dem. Med undtagelse af Dr. Reinharth H. Swimmer, var de alle medlemmer af mafiabossen og spiritussmugleren Bugs Moran's bande.

Vidner fortalte senere, at drabsmændene var klædt i lange sorte frakker på nær to, som var klædt ud som politibetjente. Og selv om alle vidste at det måtte være Al Capones mænd som stod bag drabene, kunne eller rettere ville ingen genkende drabsmændene. Da en af de døende mænd, Frank Gusenberg blev spurgt hvem der havde skudt dem, sagde han blot: Jeg siger ingenting...jeg er ikke engang blevet skudt. Capone selv havde sørget for at være på ferie i Florida.
ANNONCE
The Valentine Massacre
Baggrunden
I 1929 var forbudstiden på sit højeste. Depressionen herskede i U.S.A. og som om det ikke var nok, vedtog man et forbud mod alkohol. Både salg og indtagelse af det kunne give høje bøder og fængelsstraffe. Selvsamme forbud var guld for mafiaen, som mere eller mindre grundlagde deres formue, ved at handle illegalt med alkohol. En anden ting som var karakteristisk for tyverne var smugkroerne, der ligesom smuglerruterne blev styret med hård hånd. Det var i denne tid at navne som Capone, Lucky Luciano, Bugsy Siegel og Moran blev legender.
Og det var da også to af disse mænd, som Valentins massakren handlede om. Den polske gangster Bugs Moran og chef for Chicagos North Side Gang, som styrede den nordlige del af byen, og den italienske mafiaboss Al Capone som havde sat sig på resten af Chicago. Krigen som herskede var både blodig og brutal, og ofte kom almindelige mennesker i skudlinien, ingen kunne vide sig sikker.

Man mener at hjernen bag massakren var Capones mand Jack McGurn, og at der var flere grunde til denne beslutning. Ikke kun ville man gerne komme Bugs Moran til livs, men man ville også hævne et usuccesfuldt forsøg af  Moran's mænd Frank og Peter Gusenberg, på at dræbe Jack McGurn tidligere på året. Derudover ville det klart have stillet Capone meget stærkere, hvis han kunne fjerne endnu en konkurrent. Han havde allerede elimineret en anden af dem, O'Bannien banden hvis overlevende medlemmer havde sluttet sig til netop Moran.
ANNONCE
The Valentine Massacre
Hittet
Planen var at lokke Moran og hans folk hen i varehuset på North Clark Street, ved at logge dem med, at de fik en procentdel af en sending whiskey. Denne sending skulle komme fra de nærliggende Detroit drenge, som kaldte sig The purple Gang. En gang Moran og hans mænd var inde i bygningen, skulle fire mænd derefter træde ind i bygningen. To af dem forklædt som betjente, og skyde Moran og hans bande. Et godt stykke tid i forvejen, havde Capone installeret en udkigspost i huset overfor.

Kl: 10:30 om formiddagen på Skt Valentinsdag ankom derfor fire mænd i to biler til stedet, en Cadillac og en Peerless begge udstyret så de lignede politibiler. De to af mændene var som sagt klædt som betjente, og de andre to som civilklædte kriminalbetjente. Morans mænd var allerede i bygningen, den eneste som manglede var Moran selv. Rygterne siger at han kom for sent, fik øje på politibilerne og flygtede, andre rygter siger at han simpelthen var for sent på den. Ligegyldigt hvad grunden end var, var det hans held den dag.
ANNONCE
The Valentine Massacre
En af udkigsposterne tog fejl af Moran og en af hans mænd, efter sigende Albert Weinshank, som lignede ham i både højde og drøjde, og i den tro at Moran nu var kommet, gav han signal til at massakren kunne begynde. De to falske betjente gik nu ind i varehuset, begge bærende på shotguns, hvor de fandt de seks Moranmænd, og en syvende mand John May som var mekaniker. De falske betjente råbte at de alle var anholdt, og skulle stille sig med armene i vejret og ansigtet ind mod væggen. Da en sådan anholdelse ikke var noget usædvanligt under forbundstiden, og som regel hurtigt kunne ordnes med en smule kontanter, da korruption var vidt udbredt indenfor politiet, var ingen af Morans folk mistænkelige og gjorde blot som der blev sagt, for hurtigt at få det hele overstået.

De to falske betjente lukkede derefter deres "kolleger" ind ad døren. Og næppe var de inde før de hev deres Thomson maskingeværer frem, og alle fire begyndte at skyde mod Moran banden som stadig stod med hænderne i vejret og ikke havde en chance. Ved obduktionen talte man da heller ikke mindre end 70 maskingeværkugler og 2 shotgunhuller. Efter skyderiet og for at berolige folk som var blevet alarmeret af skuddene, førte de to falske betjente derefter de to civilklædte "betjente" ud med hænderne i vejret, og forsikrede at man havde anholdt gerningsmændene. Skuespillet var perfekt tilrettelagt og udført, og de slap alle fire væk. De eneste overlevende var mekanikeren John May's schæferhund Highball, som havde gemt sig under en bil mens det hele stod på, samt Frank Gusenberg som dog døde tre timer senere. Da det rigtige politi ankom, var det første de hørte en hund som hylede, og da de derefter trådte indenfor, var det syn der mødte dem, et varehusgulv fyldt med patroner og blod samt syv gennemhullede mænd. De ansvarlige er aldrig blevet fundet, endsige anklaget for drabene.

De døde

De mænd som døde under Valentins massakren var:

Peter Gusenberg...medlem af Moran banden
Frank Gusenberg...den eneste overlevende, han døde dog tre timer senere. medlem af Moran banden.
Albert Kachellek...Moran's næstkommanderende
Adam Heyer...Moran's bogfører
Reinhart Schwimmer...en optiker, hvis store svaghed var hestevæddeløb, og en medløber hos Moran.
Albert Weinschank...moran's "dobbeltgænger" og hitman
John May...mekaniker
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce