Aniston

The Raven

Manden bag mordene står forrest i jagten efter morderen.

4 ud af 6 stjerner
Foto: Nordisk Film A/S - The Raven Foto: Nordisk Film A/S
I 1800-tallets Baltimore er den gådefulde Edgar Allan Poe berømt berygtet for sine bestialske historier.

Pludseligt sker der en række mord i netop Baltimore, som alle ligner Edgar Allan Poes mord, som han beskriver dem i sine værker.

Med ét er forfatteren hovedmistænkt.

Men da mordene fortsætter, ender Egdar Allan Poe i stedet med at hjælpe politiet med at finde personen bag de mord, han selv har udtænkt, og da hans elskede pludseligt bliver kidnappet af morderen, bliver det personligt!

Men hvem er morderen bag alle mordene? Og finder Edgar Allan Poe morderen, inden morderen finder ham?

På jagt efter en morder
"The Raven" handler om den legendariske forfatter Edgar Allen Poe, der havde en del mørke sider, og som formåede at nedfælde disse på papir til nogle endnu mørkere historier.

Det ender som en kriminalhistorie, hvor vi jagter den hemmelige og brutale morder, der står bag en række mord, der er direkte inspireret af Edgar Allan Poes.

Lidt for frit inspireret af Poe
I hovedrollen som Edgar Allan Poe ser vi John Cusack, som spiller rollen i sædvanlig sikker stil, men som ellers ikke udmærker sig ved at give rollen specielt meget karakter (ikke hans skyld, men manuskriptets.)

"The Raven" er en ganske interessant thriller, men den formår desværre ikke at folde karakteren Edgar Allan Poe ud som den person, han ellers beskrives som.

Han bliver mere illustreret som en helt almindelig mand, der tilfældigvis har skrevet nogle uhyggelige bøger, og som så hjælper politiet til at opklare en række mord i bedste Sherlock Holmes-stil.

Men personen bag historierne får vi ellers ikke meget indblik i - hvilket kunne have løftet historien en hel del.

For dedikerede Poe-fans vil historien således nok være en skuffelse. For folk med hang til en god kriminalgåde vil den derimod være fin underholdning.


"The Raven" er udkommet på dvd den 9. oktober 2012.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce