Aniston

The King's Speech

Et af årets absolutte mesterværker. Ikke et under, at jeg ”kun” kan give den topkarakter.

10 ud af 6 stjerner
The King's Speech
Det er et meget enkelt plot, som fremstilles i "The King's Speech." Prinsen (Colin Firth) har hele sit liv været tynget ned af, at han stammer.

Ting i hans fortid, er skyld i dette.

Hans kone Elizabeth (Helena Bonham Carter) har sørget for, at han har søgt hjælp hos forskellige læger rundt om i London, men uden det store held og kompetence.

Nye metoder
Til sidst finder hun en mand, Lionel Logue (Geoffrey Rush), som anvender mere interessante og anderledes metoder end alle de andre.

Til at starte med synes den kommende konge ikke særlig godt om metoderne, og anser dem for noget vrøvl, men som tiden skrider frem kommer han hurtigt på andre tanker.

Det er her, at seeren bliver introduceret til en af filmens absolutte nydelsesmomenter, for sammenspillet mellem Colin Firth og Geoffrey Rush gør "The King's Speech" til en af årets mesterværker. Seeren kommer udover dette til at følge deres kamp med at få bugt med prinsens problem, men samtidig er vi vidne til at et venskab begynder at udfolde sig, og kommer til at definere dem begge og deres samtid.
   
Blandt verdens bedste film
ANNONCE
The King's Speech
Tom Hooper har for alvor skrevet sig ind i filmhistorien med "The King's Speech". For det er ikke bare en historie om at overvinde et problem, men også om modet det kræver at stå ved problemet, og samtidig at have mod på at løse det. 

Selvfølgelig kunne jeg bruge tusind ord mere, men det vil være en gentagelse. For der er ikke meget andet at sige end, at det er et sandt mesterværk.  
                                                                                      

"The King's Speech" har haft premiere d. 3 marts 2011.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE