Aniston

The Hurt Locker

Den nyslåede Oscarvinder ”The Hurt Locker” kommer i biografen igen allerede fra i aften.

"The Hurt Locker' blev den helt store Oscar-vinder i nat med i alt seks priser, heriblandt for bedste film og bedste instruktør. Derfor har Nordisk Film valgt at sætte filmen op igen.
The Hurt Locker
Kathryn Bigelow er instruktøren bag "The Hurt Locker", som rendte med en hel stribe Oscars i nat. Og det er faktisk første gang i Oscar-showets 82-årige historie, at en kvinde vinder prisen for bedste instruktør.

"The Hurt Locker" vandt dog også Oscars for bedste originale manuskript, lydredigering, lydmix og redigering.
 
Derfor har Nordisk Film, som er filmens distributør i Norden, besluttet at sætte filmen op igen allerede fra i aften, hvor den vises i Palads Teatrets største sal.
 
Den lidt særlige situation at instruktørerne bag årets to Oscar-storfavoritter, Kathryn Bigelow for 'The Hurt Locker' og James Cameron for 'Avatar', er tidligere ægtefæller, har medført stor fokus på, hvem der ville stå tilbage som den endelig hovedvinder i årets Oscaruddeling.

En præcis optælling afslørede en smal sejr til Cameron og 'Avatar', der især støvsugede de tekniske kategorier.

Til gengæld modtog 'The Hurt Locker' priser i flere af de vigtigste og mere prestigefyldte kategorier, og kunne på denne måde indtage podiet som årets bedste film i 2010.

Rost film
Kathryn Bigelows 'The Hurt Locker', der har imponeret publikum og anmeldere over hele verden, var desuden nomineret til tre Golden Globe priser, blandt andet Bedste Dramafilm og Bedste Instruktør.

Begge priser gik dog til 'Avatar' og James Cameron. Til gengæld blev 'The Hurt Locker' årets helt store BAFTA-vinder, med hele seks BAFTA-priser ud af otte nomineringer.

'The Hurt Locker' foregår under Irakkrigen blandt amerikanske bomberyddere, der midt i kampen for at overleve krigens inferno oplever det livsfarlige arbejde som et ekstremt adrenalinrus.

Medregnet de friske Oscar-priser har 'The Hurt Locker' vundet ikke færre end 68 filmpriser.
 

'The Hurt Locker' kommer i biograferne igen i aften og er desuden udgivet på dansk DVD og Blu-ray.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce