Aniston

The Expendables

90'er helte kan gøre, hvad der passer dem.

6 ud af 6 stjerner
Sylvester Stallone spiller Lejesoldaten Barney Ross, der som leder af en gruppe vanvittige galninger,
med samme kamptræning, får til opgave, at infiltrere en ø i Sydamerika.
The Expendables
Truslen udgøres af general Garza, eller det er i hvert fald, hvad de tror i begyndelsen. Det viser sig nemlig, at deres arbejdsgiver Mr. Church (Bruce Willis), som er CIA agent, ønsker at ofre Ross og hans gruppe for at nå frem til en korrupt eks. agent.

Stallone og co. finder sig ikke i dette og ændrer missionen til egen fordel. Det bliver til en personlig mission, hvor Ross sætter ud for at redde generalens datter, som er et godt menneske.

Herefter kender vi kun historien alt for godt - ALT eksploderer!!!

90'er helte kan gøre, hvad der passer dem.
Jeg havde glædet mig, og blev helt nostalgisk, da jeg så Bruce Willis, Stallone og Schwarzenegger spille overfor
hinanden for første gang nogensinde. Det var ikke en særlig stor scene i filmen, og indholdet var heller ikke særlig vigtigt, men scenen var der.

De her "gamle gutter" har været de største actionhelte, siden jeg kan huske. De har nærmest skabt actiongenren, og sammen med Jet Li, Dolph Lundgreen, Jason Statham, Terry Crews, Mickey Rourke og Eric Roberts, gør de den sædvanlige "action-smøre" rigtig fed.

Hvorfor? Fordi de kan!

The Expendables er intet uden dette cast, og den er ikke lavet for at videreudvikle genren, men fordi man har haft lyst til at lave den.

Dialogen består udelukkende af one-liners, hvilket man også forventer, og man får nogle gange fornemmelsen af, at de siger og gør, hvad der passer dem.

Dette er hylende morsomt, og jeg synes ærlig talt, at de fortjener at kunne få lov til at gøre dette.

Lidt plusser og minusser
Med førnævnte som et plus, skal det siges, at Jason Statham spiller fantastisk, og hans evner indenfor kampsport er lige i skabet. Han overskygger helt klart Sylvester Stallone i filmen, men dette gør ikke så meget, da så mange andre
gør det samme.

Til gengæld ville jeg gerne have set mere til Bruce Willis. Han var kun med i én scene, men som sagt tidligere, kom han, og leverede i bedste "John Mcclane" stil.

Et andet aspekt var effekterne, som, jeg synes, var lidt nedprioriteret.

Ligesom i Rambo 4, hvor Stallones ofre, for at sige det mildt, blev reduceret til kødfars, har man her brugt CGI til at skabe blod, skudsår og lemmer der flyver.

Jeg må tilstå, at dette irriterede mig, da det var som om, at mine helte på det punkt, var for moderniseret.

Alt i alt, en utrolig underholdende film. Men hvad bedømmer man ud fra - filmen, eller sine helte? Jeg vælger en blanding af de to - for det skylder jeg dem!

Premiere: 12.08.2010
Instruktører: Sylvester Stallone 
Skuespillere: Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Eric Roberts, Randy Couture, Steve Austin, Mickey Rourke, Bruce Willis, Arnold Schwarzenegger 
Genre: Action 
Spilletid: 1 time 45 minutter 
Originaltitel:  The Expendables
Copyright:  Millennium Films
ANNONCE
Del

Seneste nyt