Aniston

The Exorcism of Emily Rose

Horror/Thriller

7 ud af 6 stjerner
Findes der dæmoner? Er Gud ikke død? Kan man blive besat af satan? Og i så fald - hvad virker bedst: medicin eller eksorcisme? Hvad sker der, hvis det går galt? Hvem har ansvaret, og er det overhovedet troværdigt i vor tid?
The Exorcism of Emily Rose
Disse og mange andre spørgsmål bliver behandlet i denne film, som er baseret på en virkelig sag fra Tysk-land, hvor en kvinde døde efter en mislykket eksor-cisme.

Filmens handling

En ung kvinde ved navn Emily Rose (Jennifer Car-penter), der er opdraget i den kristne tro, og som er flyttet fra de trygge omgivelser i familiens skød på landet og ind til byen for at studere på universitetet, oplever en nat, hvordan en flok dæmoner besætter hendes sind.

Herefter er hendes virkelighed et langt mareridt fyldt med hallucinationer og kramper forårsaget af dæmon-erne, hvilket skræmmer hende fra vid og sans.

Spørgsmålet er, om det virkelig er dæmoner, som hendes sognepræst (Tom Wilkinson) hjemmefra me-ner, eller om hun lider af epilepsi, en form for psykose og skizofreni, som lægerne mener.

Men, hverken medicineringen eller eksorcisme er en succes, og da pigen dør umiddelbart efter præstens forsøg på at redde hende, anholdes han for uagtsomt manddrab.

Anklageren (Campbell Scott) mener, at præstens råd om at droppe medicinen ledte til hendes død, men forsvareren (Laura Linney) tager højst utraditionelle argumenter i brug.

Det bliver til en meget usædvanlig retssag, hvor udfaldet er umuligt at spå om.

Bedømmelsen

Man må sige, at det er et veludført værk. Effekterne er gennemførte, og man sidder i en evig gru. Kun mens man befinder sig i retssalen, kan man føle sig sikker på ikke at få et chok.

Alligevel er den meget forudsigelig. Den har desværre ikke det, der skal til for at gøre den til en virkelig éner indenfor genren. Den er dog værd at se på det store lærred, så længe du er fyldt 15 år.

"The Exorcism of Emily Rose" har premiere fredag den 11. november 2005.
ANNONCE
Del

Seneste nyt