Aniston

The Eagle

God gedigen action - på den gode måde.

4 ud af 6 stjerner
The Eagle
Romere, spritstive briter, masser af slagsmål, mudder, sved, blod og ære.

Det lyder måske alt sammen som noget, du har set før, og som du måske ikke nødvendigvis gider at beskæftige dig med igen, men ... Giv nu lige "The Eagle" en chance, for det er faktisk en god film - ikke til trods for ovenstående, men på grund af netop det!

Ære og ørne
"The Eagle" foregår i 140 e. Kr.

Den unge og succesfulde romerske soldat Marcus Aquila (Channing Tatum) fører en strålende militærkarriere og er netop ankommet til datidens svar på Storbritanien. Karrieren og drømmen slutter dog brat, fordi han bliver alvorligt såret i en kamp mod briterne.

Han har dermed mistet alt - mest af alt muligheden for at vinde sin families ære tilbage.

20 år tidligere forsvandt hele det 9. regiment anført af Markus' far nemlig, og det har været en skamplet på hele det romerske rige lige siden.

Regimentet bestod nemlig ikke bare af de 5000 mænd, som forsvandt sporløst. Med sig havde de også ørnen, som er symbolet på det romerske rige. Og ørnen er nu gået tabt.

Jagten på sandheden
Markus har ikke længere rigtigt noget at tabe. Han har tværtimod alt at vinde!

Han beslutter sig derfor for at gå på jagt efter sandheden om faderens mission.

Han må rense sin fars og resten af familiens navn ved en sidste livsfarlig mission bag fjendens linier, bag Hadrians mur.

Med sig har Markus kun sin slave, Esca (Jamie Bell), som han mod sin vilje har fået af sin onkel. Slaven har han reddet fra at blive slået ihjel, så Esca har lovet Markus troskab, og de to ender da også med at redde hinandens røv en del gange undervejs.

Action for ham og hende
Det hele sker i en intens og actionfyldt jagt på den ørn, som Markus har sat sig for, at han ikke kan vende tilbage foruden.

Der er masser af slagsmål, som giver nogle gode scener undervejs, og "The Eagle" er fyldt med spændende kampe mellem det gode og det onde. Romerne bliver i dette tilfælde i øvrigt fremstillet som de gode, mens briterne er de barbariske, kamplystne og onde modstandere.

Der er masser af forræderiske og fjendtligt skotsk højland og bare, svedige overkroppe, hvilket alt sammen giver en god cocktail, der er god underholdning på en kedelig efterårsagtig aften. De to hovedpersoner, Channing Tatum og Jamie Bell, udgør et godt makkerpar, der er dybt forskellige på hver deres charmerende og indtagende facon.

Se den sammen med kæresten! Der er lidt for jer begge.

"The Eagle" er udkommet på dvd den 16. august 2011.

Foto: Nordisk Film A/S/KeyArt
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce