Aniston

The Beaver

Mel Gibson som yderst deprimerende og skizofren familiefar.

5 ud af 6 stjerner
The Beaver
Når man har set forfilm til filmen "The Beaver" har det måske været en anelse svært at tyde, hvilken type film, der er tale om.

"The Beaver" handler om en mand, der spilles af Mel Gibson, som render rundt med en hånddukke i form af en bæver. Det kan da ikke være andet end en komedie.

Men intet kunne være llængere fra sandheden. "The Beaver" er nemlig alt andet end sjov!

Meet The Beaver
Jodie Fosters film om Mel Gibson og hans familie handler først og fremmest om kærlighed.

Hernæst handler den om depression og skizofreni, som er noget af en farlig cocktail. I hvert fald hvis man bliver så overvældet af de sidste to, og man tager den førstnævnte væk fra en. 

Ja, det skal vel næsten ende i selvmord. Det gør det også næsten for familiefaren Walter Black.

Hans humør er nemlig helt skidt - indtil han møder "The Beaver" i en selvmorderisk druktur.

Og hvordan kommer han så langt ud? Tja, det går skidt på jobbet, konen har smidt ham ud, hans ældste søn hader ham, og den yngste søn er trist og ked og lidt af en enspænder, fordi hans far ignorerer ham.

Kan man andet end at blive deprimeret? Walter Black kan ikke!

Britisk bæver
Men Walter finder en nusset bæverhånddukke i en affaldscontainer. Og med plysdyret på hånden kan han pludseligt tale frit fra leveren -  endda med britisk accent!

Men alt imens Walter genfinder sig selv, tager den nye bæver-personlighed snart helt over, og det, der ellers tydede så godt, går helt galt for Walter og The Beaver.

Der er ikke noget, der er så skidt ...
"The Beaver" er en sørgelig og medrivende film om en mand, som har det svært. Og fordi han har det svært, får alle omkring ham det også svært, og i deres afmagt skubber de ham fra sig, hvilket bare går tingene endnu værre.

Filmen er således også på mange måder deprimerende. Men den har sine lyspunkter, og den har da også en morale, der fortæller, at intet er så skidt, at det ikke er godt for noget.

Man skal bare så grueligt meget igennem, førend det hele kan blive godt.


"The Beaver" er udkommet på dvd den 1. november 2011.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce