Aniston

Thanksgiving Dinner

Lækre måder at tilberede kalkunen på

Thanksgiving er hovedsaglig en amerikansk tradition. Datoen blev normalt fastlagt af præsidenten, men er siden Lincoln altid faldet på den sidste torsdag i november. Man spiser normalt kalkun til Thanksgivingmiddagen. Måske har du også lyst til at nyde kalkun i aften?
ANNONCE
Thanksgiving Dinner
Den første Thanksgiving blev holdt i året 1621 af pilgrimsfædrene som en tak for deres første høst. Det er en taksigelsesdag, for at høsten er i hus, og derfor skal man have ordentlig mad. Og der findes mange spændende måder at tilberede en kalkun på.

Her får du to lækre opskrifter at vælge mellem:

Pilgrim kalkun a la Billy Cross
Helstegt kalkun med kastanje og pølsefyld( 6-8 personer)
Frit efter Billy Cross "Mit Amerikanske Køkken" Aschehoug 1996

Du skal bruge:
1 renset kalkun på 4-6 kilo (indmaden gemmes til saucen), 1,5 deciliter flydende honning blandet med 4 teskefuld Wine & Pepper sauce samt stegenåle.

Opvarm ovnen til 180 grader. Gnid kalkunen ind- og udvendigt med Creole Seasoning. Hæld fyldet i, pak ikke for tæt.

Luk med nåle (kan også sys sammen med bomuldstråd). Overskydende fyld kan pakkes i folie og placeres ved siden af kalkunen. Læg denne med brystsiden opad på risten i bradepanden, dæk med alufolie (den matte side opad), hæld 2,5 deciliter vand i bradepanden. Sæt den i ovnen til den er færdig (check ved lårbenet) i cirka 2,5 time og tag ud. Bland få skefulde af pandesaften med honning/Wine & Pepper Sauce-blandingen, pensl kalkunen omhyggeligt hermed, og stil tilbage i ovnen i cirka 15 minutter. Tag den ud og lad stå i 15-20 minutter før servering.

Hæld stegesaften fra, den skal bruges til sauce.

Fyld
5 deciliter ristede brødterninger
en lille håndfuld friskhakket persille
2 spiseskefuld Cajun Poultry krydderi
0,5 reven citronskal
250 gram smør
2,5 deciliter hakket løg
2 deciliter hakket bladselleri
2,5 deciliter æble i tern
6-8 hakkede kastanier (kogte og pillede)
2,5 Andouillepølse i tern
1 sammenpisket æg

Daggammelt brød skæres i tern på 2x2 centimeter, Steges på panden i smør eller olie til de er sprøde. Tilsæt lidt Poultry-krydderi under stegningen. Brødterninger, persille, citronskal, kastanier og resten af Poultry blandes omhyggeligt i en skål. Steg bladselleri og løg i 50 gram smør på panden i få minutter, de skal ikke blive for bløde. Tag det hele op og steg andouillepølsen i det tiloversblevne smør. Den skal være næsten færdigstegt. Hæld selleri, løg, pølse og det sammenpiskede æg i skålen med brødterninger og bland omhyggeligt. Kalkunfyldet er nu færdigt. Dæk skålen med folie, om nødvendigt kan den stå i køleskabet et par timer.

Fond

kråse, hals og hjerte fra kalkunen, 1,5 deciliter hvidvin, 2 gulerødder, 2 stilke bladselleri, 2 løg, 1 fed hvidløg, 1 teskeffuld timian (indmad, grøntsager og krydderurt hakkes), 1 laurbærblad.

Sauce
Cirka 5 deciliter fond, 2,5 deciliter stegesaft fra bradepanden, reven skal og saft fra 1 appelsin, 1 spiseskefuld rødvinseddike, 2 spiseskefuld hvedemel, 4 spiseskefuld smør, 1 deciliter portvin.

Læg det hakkede indmad og grøntsager i en gryde med 6-7 deciliter vand, tilsæt hvidløg når vandet koger. Efter yderligere 5-10 minutter tilsættes hvidvin, laurbærblad og timian. Lad simre i 45 minutter. Si dernæst fonden og stil den til side (cirka 5 deciliter). Hæld stegesaft, fond, eddike, appelsinsaft og skal i en gryde. Bring langsomt i kog og tilsæt portvin. Smelt smørret i en anden gryde ved svag varme. Rør melet i til en sammenhængende masse, kog forsigtigt under omrøring i 5 minutter, tilsæt smør hvis massen bliver for tyk. Kom smør/melblandingen i saucen under stadig piskning for at undgå klumper. Smag til med Creole Seasoning.

Hvis du ønsker en mere almindelig kalkun i skiver, men med lille twist af noget lækkert, kan du inden servering krydre den på følgende måde:
ANNONCE
Thanksgiving Dinner
Kalkun Cajun style
Skiver af helstegt kalkunbryst marineret med stærk sauce og peberrod

Du skal bruge:

Kalkunbryst, beregn 1,5 kilo per 8-10 personer,
Louisiana Cocktail Sauce (fåes i House of New Orleans), høvlet peberrod.

Bland Cocktail Saucen og høvlet peberrod til en tyk sauce, som fordeles jævn over hele stegen. Det er vigtigt at vælge høvlet, fremfor revbet peberrod, da saucen ellers vil glide hurigt ned ad stegen.

Sæt gerne stegen på køl i nogle timer, eventuelt natten over. Sæt den i ovnen på 180 grader og steg, til kalkunen er mør. Serveres i pæne skiver.

Kraften fra stegen kan med fordel blandes med yderligere noget Cocktail Sauce og serveres som tilbehør til risen.

Aniston.dk siger: Velbekomme!
ANNONCE
Del

Seneste nyt