Aniston

Teaterdrama på Hofteteateret

Eks-prostitueret får sit egen forestilling

Odile Poulsen gengiver sin fortid som prostitueret på Hofteteateret. Her bliver der sat fokus på, hvordan kvinder i prostitution misbruges.
Teaterdrama på Hofteteateret
I teaterforestillingen "Q est" (Kvinde er..), der har københavnsk premiere den 9. november i Hofteatret, genoplever den tidligere prostituerede kvinde Odile Poulsen sin mørke fortid og sætter fokus på miljøets politiske aspekter. Den følges af en debat i scenens lys om, hvorvidt sexkunder bør kriminaliseres.

Odile Poulsen modtog nyligt "Alt for Damernes" kvindepris 2005 og er med denne anerkendelse klar til åbningsforestillingen sammen med Susanne Breuning, der er hendes alter ego i stykket.

Hun skrev for nogle år siden bogen "Hustler" under pseudonymet "Nikki" om sit liv som prostitueret, men nu står hun frem under eget navn. Som barn blev hun misbrugt af sin far, og som voksen gentog hun mønstret med mange forskellige mænd. I dag er det lykkedes hende at dementere slagordet "Én gang luder, altid luder" og vise, at det kan lade sig gøre at bryde ud af prostitutionen og skabe et bedre liv.

Hvorfor stå frem?

I bogen "Hustler" skriver Odile Poulsen: "Kvinder i prostitution er kvinder, der misbruges. De anses ikke som lige så værdifulde som andre kvinder og kan derfor handles med til sex. Det er seksuelt misbrug. I Danmark er det tilladt, så længe kvinden er over 18 år. Jeg står frem, fordi mange mener jeg ikke bør. Jeg står frem, fordi ingen andre gør, kan eller tør. Jeg står frem, fordi jeg tror på, at når vi bryder tabuer kan vi få indsigt og skabe forandring."

Da Odile Poulsen var i prostitution, havde hun intet sted at tage hen. Der findes ingen steder, hvor nogen ved, hvordan det føles i kroppen og i sindet at blive betalt for sex.

Odile Poulsen har valgt at stå frem, fordi hun med sin viden og erfaring måske kan få nogen til at forstå, at prostitution nedbryder mennesker. Og at de mennesker har brug for at blive mødt med forståelse og ikke fordømmelse.

"Q est" er produceret af Holbæk Teater med Pia Jette Hansen som instruktør og opføres løbende på landsdækkende tournéer som både ungdoms- og voksenforestilling.

Du kan få mere information ved at kontakte Holbæk Teaters pr-medarbejder Betina Forchhammer på telefonnummer: 59 43 17 77 eller www.het.dk
ANNONCE
Del

Seneste nyt