Aniston

Tattoos

Hot or not?

Flere og flere får lavet tattoos i dagens Danmark, og gennem de sidste cirka 20 år er det blevet mere og mere almindeligt at få lavet tatoveringer. Men hvad er det med de tatoveringer, som gør dem så populære og udbredte? Omkring en fjerdedel af os danskere render rundt med én et eller andet sted på kroppen, og stadig flere - både mænd og kvinder - får dem lavet.
ANNONCE
Tattoos
Hvor kommer de fra?
Tatoveringen stammer helt tilbage fra cirka 750 år f.kr., hvor man, tro det eller ej, brugte tatoveringer til at mærke slaver, tyve og krigsfanger med.

Siden hen har tatoveringerne også været brugt som et mærke eller tegn, som kunne fortælle, hvilken stamme, gruppe eller bande, man tilhørte - og dette bruges jo rent faktisk stadig den dag i dag.

Tatoveringen har dog med årene flyttet sig fra at være et "mærke" eller et tegn på social differentiering eller klasseskel, til primært at være et smykke - altså et basalt "pyntemærke", som ikke nødvendigvis er lig med et bestemt tilhørsforhold eller bandetilhør, men som bare er til dekoration eller måske en måde at udskille sig på. Og folk betaler glædeligt i priser fra 500 kr. og opefter for en tattoo.

Modedille, kliché eller unikum? 
Men måske kan det dog alligevel tænkes, at den berømte tattoo er på vej fra at være noget unikt og særligt, til at være trivielt og hvermandseje? For når et så stigende antal mennesker beslutter sig for at lade sig tatovere, så går lidt af det "specielle" vel af det?

Modsat heraf, så findes der jo uendeligt mange forskellige tattoos i mønstre og farver, som kan varieres ubegrænset. Dog ses alligevel en form for "mode" inden for tattooverdenen.

Fra omkring 1990'erne har det for eksempel for yngre piger været meget populært med de såkaldte lændetatoveringer, som har fået tildelt øgenavne som "røvgevirer" eller "amagerstempler". Disse har hidtil været meget populære, men er dog lidt ved at gå af mode.

Det nye hit inden for "tattooverdenen" er at få lavet små stjerner eller hjerter - her får de fleste lavet dem på håndleddet eller anklen (piger). Derudover er tattoos med stjernetegn, fødselsdato, navne, tribal'er eller andre mere personlige tatoveringer generelt stigende i popularitet.
ANNONCE
Tattoos
Er tattoos yt?
Flere mennesker er begyndt på i dyre domme at få fjernet deres tattoos - dette kan måske være en reaktion på tatoveringen, som et modefænomen; at det unikke forsvinder når flere og flere får dem.
Og hvad gør man egentlig, når "tusserne" går af mode?
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce