Aniston

Tanja Fogtmann

Dette års Miss Fitness og mange pigers forbillede

Vi drømmer alle drømmen: At have den perfekte krop, være spritsund og ikke mindst have nået et af sine livsmål. Alt det har Tanja Fogtmann opnået. Hun har den perfekte krop, hun har en fedtprocent lavere end Aniston.dk troede muligt. Hun er hele Danmarks Miss Fitness 2006.
ANNONCE
Tanja Fogtmann
Hun er høj, flot, succesfuld og undertegnede er jaloux. Aniston.dk har talt med dette års Miss Fitness og jalousien tog til. Læs nu bare hvorfor.

Korte Facts om Miss'en:

Navn:
Tanja Fogtmann
Alder: 25 år
Status: Single
Bopæl (fyn, jylland, sjælland): Sjælland
Beskæftigelse: Bankrådgiver og fitnessinstruktør
Motto: Intet er umuligt, for den som bærer viljen i hjertet.
 
Du er jo hele Danmarks Miss Fitness nummer 1 her i 2006. Hvordan føles det?
Det føles helt fantastisk! Jeg havde en drøm om at få lov til at stå med trofæet i hånden igen, så jeg satte alle sejl til, for at få drømmen til at gå i opfyldelse.

Du vandt også Miss Fitness i 2004, er denne sejr ligeså god som i 2004?
Både og, vil jeg sige. Ingen tvivl om, at jeg var pave-stolt i år over at gøre det IGEN, men min sejr i 2004 tog fusen på alle - inklusiv mig selv... Jeg troede ikke på, at jeg havde vundet, selvom folk kom og lykønskede mig, inden det var officielt. Og spændingen udløste sig for alvor, da jeg stod som en af de to sidste tilbage, og faktisk endte med, at være nr. 1. Det var helt vildt - mit livs oplevelse/sejr.

Hvad er det bedste, der er sket dig/højdepunktet, i fitness - 'karrieren' indtil nu?
Al den respons jeg har fået fra folk, og alt det jeg har lært om mig selv. Det har været så fantastisk, især fordi, da jeg i tidernes morgen besluttede mig for at stille op, var der mange, som kiggede skævt til mig, og tænkte: "Ja, helt sikkert du skal stille op - god fornøjelse...", men jeg må sige, at folk har fået respekt for mig, fordi jeg har villet det SÅ meget, og måttet sige nej til rigtig mange ting. Det kræver virkelig rygrad!

Hvad fik dig til at gå på scenen første gang til en fitness-konkurrence?
Jeg har altid været fascineret af Miss Fitness, når det har været vist i TV, og da jeg var inde og se det LIVE i 2002, blev jeg simpelthen grebet så meget af det, at jeg havde ild i øjnene, da jeg forlod KB Hallen. Jeg kunne nærmeste ikke sidde stille, og hev i min daværende kæreste, for et møde med en diætist, som skulle hjælpe mig med kost og træning. Det kunne kun gå for langsomt!

Havde du regnet med at nå så langt i 2004?
Jeg havde da en drøm om at vinde, men at det gik i opfyldelse, det havde jeg bestemt ikke regnet med. Det, at en debutant kommer og vinder, ja, det er et meget sjældent syn, hvorfor jeg (og alle dem omkring mig) heller ikke havde regnet med det. Det er en følelse, der er svær at gengive, men noget jeg ALDRIG vil glemme!
ANNONCE
Tanja Fogtmann
Dit liv består af hård træning og særlig kost, for at komme så langt, kan du nemt følge med, eller må du nedprioritere noget?
Jeg må sige, at jeg har måtte vælge og sige mange ting fra, for at få indfriet min drøm, og nogle gange i forløbet, har jeg bare haft lyst til, at droppe det hele, fordi det simpelthen er så hårdt. Man får ikke ret meget mad den sidste tid op til konkurrencen, og når man så samtidig skal have energi til stå tidligt op og powerwalke, gå på job, ned og styrketræne, øve show og hjem og lave mad, ja, så er nogle dage værre end andre...

Folk, som ikke forstår, hvorfor man gider gennemgår sådan en process, for "bare at stå på scenen den ene dag", har meget svært ved at sætte sig ind i, at man ikke liiiige kan spise en basse eller en bolle sammen med de andre midt på ugen.

Men det er ris til egen mås, da det skader meget mere, end man lige regner med. Så hvis jeg skulle besøge venner, familie eller lignende, har jeg typisk haft min egen mad med, så jeg var sikker på at få det, jeg skulle. (med hensyn til diæten og lignende)

Det er jo ingen hemmelighed, at du også deltager i dette års Robinson - Eliten. Er det en forandring, du kan mærke i hverdagen, er du blevet "semi"-kendt?
Nej, slet ikke. Det ville være synd at sige, eftersom programmet ikke ligefrem er blevet en succes. Jeg havde en fed oplevelse derude med de andre, så det passer mig egentlig helt fint, at man ikke bliver peget af, når man står i køen i Bilka.

Skete der noget på øen, som du gerne ville have gjort anderledes?
Ja, jeg må jo tilstå, at jeg burde have været mere egoistisk derude, men da det ikke ligefrem falder mig naturligt, så kunne jeg ikke have gjort det meget anderledes. Jeg kan se mig selv i øjnene, og det er det vigtigste for mig.

Var oplevelsen på øen ligesom alle andres "Gav dig nyt livssyn og en masse erfaring i bagagen"?
Jeg har fået en oplevelse for livet, og lært mange ting om mig selv, og ikke mindst om andre mennesker. Så ja, det kan jeg godt tilslutte mig.

Hvad laver du ellers, når du ikke pumper jern, eller bygger huse af palmeblade på en øde ø?
Så hygger jeg mig med familien og vennerne - de betyder alt for mig, så dem bruger jeg gerne meget tid sammen med (når jeg har luft i kalenderen). Nogle gange holder jeg dog egoist-dag, hvis jeg kan mærke, at det hele lige bliver en tand for meget. Det kan anbefales.

Til daglig arbejder du i en bank, er det jobbet for livet, eller har du andre karrieredrømme?
Det ved jeg faktisk ikke. Lige nu ønsker jeg ikke at ændre min karriere i banken, men selvfølgelig har jeg andre karrieredrømme, men det kræver vist en milliard på kontoen, og en god sparringspartner. Jeg har en drøm om at åbne mit eget center engang, hvor der ikke skulle mangle noget (et sted, hvor man rigtig bliver forkælet fra top til tå), men ja, det koster desværre spidsen af en jetjæger, så det bliver i mine drømme indtil videre.

Er der måske flere konkurrencedeltagelser på vej, som vi skal have nys om?
Nej, desværre vil nogen sige, og andre vil nok juble. Jeg har besluttet mig for at holde en god lang og velfortjent pause, da min krop trænger til lidt hvile. Så nu kommer udfordringen for mig, at holde vægten og formen, uden at blive tyk. Jeg vil i stedet bruge min energi på at hjælpe andre, der har drømmen om, at stå på scenen, såsom hjælp til shows, poseringer og så videre. Så jeg slipper det ikke helt - det kan jeg jo ikke. Jeg elsker jo sporten.
ANNONCE
Tanja Fogtmann
Fortryder du nogen gange, at du stillede op til Fitnesskonkurrencen første gang?
Nej, jeg ville aldrig have været oplevelserne foruden. Alle de mennesker jeg har mødt på min vej, al den viden, erfaring, op- og nedture og meget mere, har gjort mig til den person, jeg er i dag. Hvor jeg ville have været, hvis ikke jeg tog beslutningen dengang, ja, det må guderne vide.

Er der noget her i livet generelt, du kunne tænke dig at lave om på, hvis du kunne?
Ja, jeg ville ønske, at jeg kunne spise lige hvad jeg havde lyst til (slik, kager, chips, sovs) uden at blive tyk, og se ud som jeg gør i dag - det ville da være livet, ikke? Men på den anden side, så ville det nok være for nemt.

Når du ser dig i spejlet om morgenen, hvad ser du så? - Kort fortalt.
Jeg ser ikke så meget, før linserne er sat i. Ej, jeg ser en målrettet pige, som ved, hvad hun vil, og som nogle gange måske glemmer sig selv i farten.

Hvor ser du dig selv, når du er 35 år?
Forhåbentlig har jeg fundet manden i mit liv, som jeg har stiftet familie sammen med. Måske har vi købt et dejligt hus med en lille have, så vi sammen kan nyde stilheden de sene sommeraftener. Jeg træner stadig fitness, for at holde formen, og har på den ene eller den anden måde noget med Miss og Mr. Fitness at gøre.

Aniston.dk siger: Det er dælme flot at opnå titlen som Miss Fitness, ikke bare én gang - men to!

Har du lyst til at se Tanja hive titlen hjem, så tænd for TV2 I AFTEN den 26. oktober kl. 23.25
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce