Aniston

Tag graviditetstesten på det rigtige tidspunkt

Tag graviditetstesten på det rigtige tidspunkt

Uanset om man prøver at blive gravid, eller der er tale om en mulig uønsket graviditet, så vil de fleste gerne have besked med det samme, når mistanken opstår. For hvis man er gravid, så er der pludselig en masse hensyn, der skal tages. Så er det slut med alkohol, cigaretter og andre usunde ting. Og så er det pludselig på tide at tage sit liv og helbred op til revision.

Men selv om fristelsen for straks at tage en af de mange graviditetstests, der er på markedet, så kan det være en god ide at vente. For testen er mest effektiv, hvis man tager de dage, hvor man ellers skulle have haft sin menstruation.

En graviditetstest kan på få minutter afsløre, om man er gravid. Testen er en urinprøve, der måler indholdet af graviditetshormonet HCG (Human Chorion Gonadotropin). Kroppen begynder først at producere hormonet, når man er gravid, og mængden af hormonet fordobles hver anden til hver tredje dag i de første 10 uger af graviditeten.

Hormonet kan testes direkte i urinen, og derfor er graviditetstesten så hurtigt til at give svar. Men hormonet bliver altså først produceret, når ægget er befrugtet. Derfor kan der være nogle kvinder, som simpelthen ikke har produceret hormonet i så store mængder, at det kan måles før dagen, hvor man skulle have haft sin menstruation.  

Få styr på din cyklus 
Det kan være svært at have helt styr på sin månedlige cyklus, og så er det jo ikke let at vide, hvornår den er forsinket. Heldigvis kan man få hjælp til at huske sin menstruation via en af de mange apps udviklet til formålet. Den danske app Clue findes både til iOS og Android, og gør det nemt at vide præcis hvornår menstruationen skal falde.

Faktisk er Clue en rigtig smart app, fordi den bliver klogere og klogere, jo oftere kvinden bruger den. Selv om cyklus normalt er 29 dage, vil der ofte være variationer fra person til person. Men efter noget tids brug kan Clue ligefrem forudsige, hvornår kvindens menstruation vil falde. Hvis man ønsker at blive gravid, kan Clue også forudsige, præcis hvornår kroppen er mest frugtbar, så man kan gemme krudtet til det helt rigtige øjeblik.  

ANNONCE
Del

Seneste nyt