Aniston

Tænk positivt

Er du pessimist?

Kender du også den lille stemme inde i hovedet, der bare skråler til dig, at du er dum, stupid, uduelig, komplet tåbelig og fuldstændig hjælpeløs. At du lige så godt kan glemme det, for det bliver alligevel aldrig til noget.
Tænk positivt
Er du den type, der konstant dropper nye idéer og som giver op ved den mindste smule vaklen, eller er du typen, der tør gå imod den lille stemme, som forsøger at flå den sidste rast af selvtillid fra dig.

Langt de fleste tør ikke stå imod. Men her er lidt hjælp til selvhjælp.

Diagnosticering
Først og fremmest skal det lige understreges, at der er visse ting, der bare ikke er positive, men ofte bremses menneskers udvikling på grund af pessimisme og konstant fokus på problemer.

Hvis du har nogle af følgende vaner, er den gal:

1) Du frygter altid fremtiden (Åh nej, hvad kan der dog ikke ske... Men, hvad nu hvis...).
2) Du kritiserer dig selv vildt og voldsomt for selv helt små fejl.
3) Du nedgør dig selv og tvivler stærkt på, at du har evnerne.
4) Du forventer altid, at tingene skal gå galt (egne og/eller andres idéer).

Hvad gør jeg ved det?
Kunsten er først og fremmest at anerkende og acceptere, at man har et problem. Herefter skal man finde ud af, i hvilke situationer stemmen går i selvsving.

Det, der kan være lidt svært med negative tanker, er, at man sjældent selv opdager dem, for man føler selv, at det er helt berettiget, at man føler og tænker, som man gør.

Man må være lidt hård ved sig selv og i en periode overvåge sine tanker. Så snart man opdager en negativ tanke, må man smide den væk omgående - også selvom man helst vil holde fast i den.

Smid-væk-teknik
Forestil dig, at den lille stemme er en sur, gammel, gnaven mand, der sidder på din skulder. Han er bitter på livet, og han er altid i dårligt humør.

Hver gang han blander sig i dine tanker, må du konfrontere ham. Du kan gøre det på din egen måde, eller du kan benytte én af følgende to teknikker:

1) Tag stokken fra ham, og tru ham med, at hvis ikke han holder sin mund, verfer du ham ned fra skulderen og efterlader ham der uden sin stok.

2)
Kig ham dybt i øjnene, og sig til ham: "Ja, det kan godt være, det går galt. Men ved du hvad? Hvis jeg går ned, tager jeg dig med!"

Det kan godt være, det lyder lidt skørt; men prøv det. Det virker faktisk!
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce