Aniston

Tæl dine skridt

Ny sundhedskampagne skydes igang i november

"Helse's" kampagne i de to første uger af november skal få os til at bevæge sig mere.
Tæl dine skridt
"Helse" har taget initiativ til en kampagne, som skal få os til at gå mere i hverdagen.

Kampagnen "Tæl dine skridt" har fået økonomisk støtte af Indenrigs- og Sundhedsministeriet og er koncentreret om ugerne 44 og 45. Ideen er at få så mange som muligt til at gå med en skridttæller i de to uger, tælle deres daglige skridt og konkurrere med hinanden om, hvem der kan gå flest.

Målet er, at deltagerne ændrer deres vaner fra den almindelige holdning: Hvor mange skridt kan vi spare? - til: Hvor mange skridt kan vi vinde?

Kampagnen går ud på, at arbejdspladser over hele landet indbydes til at konkurrere om, hvem der går flest skridt på de to uger. Det er muligt at konkurrere i hold indbyrdes på arbejdspladsen og med hold på andre arbejdspladser.

Det hele kommer til at foregå via hjemmesiden Tæl dine skridt. Her kan holdene tilmelde sig, indtaste deres egne daglige skridt, udfordre andre hold, følge egne og andres resultater og finde gode ideer til, hvordan de kan få flere skridt ind i hverdagen.

Der er præmier til de bedste hold. Den helt store præmie er en rejse til Sicilien.

Hvorfor en kampagne?

"Når vi blander os i danskernes motionsvaner, er det fordi vi gerne vil bidrage til, at flere oplever, at ved at bevæge sig mere, opnår man et langt sundere liv," siger chefredaktør Kirsten Engel.

"Vi vil meget gerne give flere ideer og lyst til at bruge kroppen mere. Det gør vi hver måned med artikler. Med kampagnen giver vi danskerne en ekstra opmuntring til at gøre mere. Vi ved, det kan være svært at få tilstrækkelig med fysisk aktivitet passet ind i en hverdag, hvor meget arbejde foregår stillesiddende, typisk foran en computer. Og hvor transporten til og fra arbejde måske foregår i en bil."

"På "Helse" har vi prøvet skridttælleren og erfaret, at vi er blevet mere bevidste om, hvor meget eller lidt vi går på en dag. Det ansporer i sig selv til, at man prøver at få gået noget mere. Og at konkurrere med andre gør det endnu sjovere at finde nye muligheder for at gå flere skridt i hverdagen, siger chefredaktøren der selv blev forbavset over, hvor lidt hun gik i hverdagen. Nu er målet 10.000 skridt om dagen. "
ANNONCE
Tæl dine skridt
10.000 skridt

Sundhedsstyrelsens anbefaling er, at voksne dagligt er fysisk aktive, så det kan mærkes på pulsen, i mindst 30 minutter ved for eksempel at gå, løbe, cykle på arbejde, tage trappen, lege med børnene, arbejde i haven og så videre. Omregnet svarer de 30 minutter og dagligdagens aktiviteter til 10.000 skridt.

"Helse's" kampagne har som mål, at hver deltager går 10.000 skridt om dagen og gerne mere.

De 10.000 skridt skal ses som et pejlemærke, man skal stræbe imod for at få rørt sig mere i dagligdagen.

Kendte går foran

En række travle og kendte personer har sagt ja til at vise vejen ved at gå med en skridttæller i en uge. Det er blandt andet Niels Boserup, direktør for Københavns Lufthavne, der konkurrerer med Stig Elling, salgsdirektør for "Star Tour".

Og det er Mette Frederiksen, medlem af Folketinget for Socialdemokraterne, Lars Barfoed, familie- og forbrugsminister, Poul Erik Skov Christensen, formand for 3F og Lykke Friis, europapolitisk chef i Dansk Industri.
ANNONCE
Del

Seneste nyt