Aniston

Tab dig på gourmetvis

Januar og på den igen? Gourmetkokken giver tips til anderledes vægttab.

Tab dig på gourmetvis
Det er januar og tid til slankekure over hele det danske land.

Hvert år piner mange kvinder sig igennem januar med pulverkure og "spis-5-kg-gulerødder-om-dagen-kure", men det er måske slet ikke nødvendigt.

Vægttab behøver nemlig, i følge gourmetkok Steen Soelberg, ikke at handle om forbud  og kedelig mad.

Steen Soelberg mener i stedet, at man godt kan sætte chokoladedesserter på bordet og samtidig tabe sig!

Spis mindre og bedre
Kodeordet er, hvis man spørger kokken Steen Soelberg: Mindre madorgie og mere bevidsthed.

Den tilgang sikrer store vægttab på livsstilshøjskolen Samsø Højskole, hvor Steen Soelberg er køkkenchef.

”Vægttab foregår oppe i hovedet, ikke i maven. Derfor handler det om at blive mere bevidst om, hvad du spiser og kommer i retterne. Så er det nemmere ikke at øse en masse op, men i stedet at nyde i små doser. Og så kan du godt få chokolade og tabe dig,” siger Steen Soelberg, som har en baggrund hos den Michelin-belønnede restaurant La Crevette under Nimbs Restauranter i København.

Samtidig har han en mangeårig karriere som køkkenchef på det firestjernede Hotel Marienlyst i bagagen.

Gourmetkokkens anderledes tilgang til slankemad er med til at sikre store vægttab blandt kursisterne på Samsø Højskole.

Sidste år tabte de sig tilsammen 1300 kilo, hvilket i gennemsnit svarer til over otte kilo pr. person - og det ved at mæske sig i gourmetmad!!

Gourmet i hverdagen
Steen Soelberg byder ikke kun på himmelske desserter som chokolademousse, men også på en anderledes tilgang til vægttab. Ifølge ham behøver sund mad nemlig ikke være kedelig og forbundet med lidelse.

”Hvis man skal vælge sundt i køkkenet hver dag i stedet for at falde i junkfood-fælden, kræver det, at maden ser indbydende ud, smager lækkert og er nem at lave. Derfor nytter det ikke noget med frikadeller i ovnen. I stedet steger jeg mine i lidt olie på panden, så de får en lækker skorpe og smager af noget,” siger Steen Soelberg.


Lyst til vægttab og fiskedeller? Se Steen Soelbergs opskrift nedenfor.
ANNONCE
Ingredienser:
300 gram hvid fisk, hakket.
150 gram kartofler, kogt og revet.
150 gram løg, revet eller hakket.
3 æggehvider.
2 deciliter havregryn.
1 deciliter mælk.
Salt og peber.
1 deciliter olie (til stegning).
 
Fremgangsmåde:
Alle ingredienser, undtagen olie, røres sammen.
Lad farsen hvile i cirka 30 minutter.
Hvis farsen er for lind, tilsættes ekstra havregryn.
Frikadellerne formes og steges på pande.

Bon appetit!
ANNONCE
Del

Seneste nyt