Aniston

Svend Tveskæg -min konge

Kjeld V. Nielsens nye bog om den sidste, store, danske vikingekonge

Hvis der er noget, som i dag kendetegner os som danskere, er det vores kristne tro. Og selv om vi ikke er de mest trofaste kirkegængere, bortset fra jul, påske og de familiære højdepunkter som dåb, bryllup og begravelse, så er den identitet i dag vigtigere for os end den længe har været.
ANNONCE
Svend Tveskæg -min konge
Noget som uden tvivl hænger sammen med, at verden i dag, religiøst set, næsten er blevet delt i to lejre; Den kristne og den muslimske. Der var engang, hvor Danmark i forunderlig grad lignede det vi ser i dag, blot var det da med andre fortegn. Den kristne tro var ny i Danmark og kæmpede mod asetroen, om at være den officielle trosretning.

Dette er temaet i Kjeld V. Nielsens bog om Svend Tveskæg -min konge, som var den sidste store vikingekonge og forkæmper for asetroen. Med hans død, sluttede en æra i dansk historie og formede os til de danskere vi er i dag. Historien bliver fortalt af den fiktive person Ketil, som er søn af Thorgun i Jelling. Hertil er Svend blevet bragt i pleje af sin far Kong Harald, med hvem han ikke længere forstod sig, efter at kongen havde forstødt Svends mor, Gyrid af Venden. Ketil og Svend er blot drenge, da Svend kommer til Jelling, og de vokser op som brødre, et forhold som holdt lige indtil Svends død.

Svends far, Kong Harald, har som den første danske konge indført kristendommen til Danmark, og han er overgået til kristendommen med alt hvad dette indebærer. Men folket er ikke let at overbevise. Den gamle asetro lever stadig stærkt i de gamle vikinger, og Svend sværger, at Danmark kun over hans død skal blive kristent. Han viger dog heller ikke fra sin tro hele sit liv og lever det som en sand viking. Ikke så snart havde han overtaget tronen før han med Odin og Ketils hjælp indtog England. Og da Norge i forvejen var dansk teritorium, var Dannerriget da større end nogensinde.

Historie kan let være en tør og kedelig omgang, men i hænderne på forfatteren Kjeld V. Nielsen bliver den ikke kun levende, men også nem at forholde sig til. Med et sprog og en eventyrlyst som gør, at man ikke ønsker at slippe bogen, leder han os stærk som en viking, igennem et vigtigt stykke Danmarkshistorie.

Historiske facts: Svend Tveskæg levede fra ca. 960 til 1014. Han var søn af Gyrid af Venden og Kong Harald Blåtand. Han regerede Danmark fra 986-1014, Norge fra 1002-1014, England fra 1010-1014. Hans søn og efterfølger var Knud den Store.

Bogen er udgivet på: Siesta forlag og koster 189,-

En tak til Siesta forlag for anmeldereksemplar.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce