Aniston

Sund & slank?

Ugebladetips og BMI, bliver sundhed mon misforstået?

Hvorfor spytter ugebladene altid en konstant strøm ud af artikler om "Sund & slank i en fart"? Hvis man ikke er lige så tynd som alle supermodellerne, er man pludselig overvægtig, selvom vi alle et eller andet sted godt ved, at denne "ideelle" størrelse sjældent er opnåelig eller ønskværdig.

Engang var det moderne at vise sin velstand ved at være godt polstret, men nu om stunder er det lige modsat. Hvis man har velstand har man også medlemskab i en fitnessklub, for vi dyrker mere målrettet motion i dag fremfor for 100 år siden. Dengang dyrkede bønderne deres marker og sled hårdt i det, hvorimod i dag får vi det meste serveret på et sølvfad p.g.a. den nye teknologi. Det er en af de faktorer der spiller ind og ligger til grund for den større uønskede overvægt, som forefindes i vores tid i forhold til dengang.

Vi lever dog i tid med langt større oplysninger om alt mellem himmel og jord også om vores levevis og hvordan den burde være, hvilket har forhøjet denne og i visse sammenhænge levestandarden ligeså.

Men selvom vi føler os så oplyste og alvidende i dag, tror mange at de kan ændre hele deres usunde levevis ved at læse en enkelt artikel i et af de kulørte ugeblade, men så bør man tænke, Holdt! Stop!, det der med sund, slank og i en fart, der er noget der, som ikke helt passer sammen...

1. Det er ikke sundt at slanke sig i en fart
ANNONCE
Sund & slank?
2. At være tynd er ikke lig med at være sund, folk med lidt ekstra på sidebenene har som regel et bedre helbred end de helt tynde.

Der kan være sundhedsfarer ved både at være for tyk eller tynd, men hvordan finder man sin rette vægt, hvordan holdes den og hvornår er man egentligt i farezonen? Hvem har det afgørende ord i den sag?

En måde som bliver mere og mere brugt er BMI (Body Mass Index), som udregnes: vægt
Undervægtszonen: under 18,5

Sund zonen: 18,5-25

Overvægtszonen: 25-30

Fedme zonen: over 30

Men der tages så heller ikke højde for at muskler vejer mere end fedt og mange små faktorer spiller jo også ind.

Men hvem andre end os selv bør dømme, hvordan vi har det med vores størrelse, hvad enten om omverdnen kalder os for store eller små, så længe det ikke er sygeligt, bør vi være glade for det vi har, i stedet for at bruge livet på at misunde alt det vi føler vi ikke har, for græsset synes altid grønnere på den anden side. Og hvis det er helt galt, så løb dig en tur.
ANNONCE
Del

Seneste nyt