Sund mave med yoghurt
Start dagen med en mave i balance.
Kan du mærke din usunde livsstil i maven? Og er nytårsforsættet, at du vil gøre noget ved det?
Du kan jo starte fra en ende af - nemlig med morgenmaden.
En sund mave kommer nemlig blandt andet af en sund start på dagen. Og så kommer man så godt i gang og booster sin koncentrationsevne til resten af dagen.
Yoghurt holder maven i balance
Men det er ikke ligegyldigt, hvad du putter i munden om morgenen, hvis du skal være god ved dig selv og din mave.
Det har generelt stor betydning for dit velbefindende, at din mave er i topform.
Derfor er det en god idé at spise syrnede mælkeprodukter med såkaldte probiotiske kulturer, der hjælper til at holde din mave sund.
Yoghurtens egenskaber og mættende fibre
Du kan med fordel kombinere yoghurtens gode egenskaber med fiberrig kost som frugter, grøntsager og kornprodukter. Og i de nedenstående opskrifter, finder du inspiration til, hvordan du lige gør det.
Mysli med nødder og tørret frugt
Du skal bruge:
500 g havregryn
200 g hasselnødder
200 g mandelflager
200 g rosiner
6 snittede tørrede figner
3 dl akaciehonning
Bagetid: Ca. 20 min. ved 175°
Sådan gør du:
Bland havregryn, nødder, rosiner og figner med honning, og hæld det i et ovnfast fad. Bag blandingen midt i ovnen. Vend i myslien undervejs, så det hele bliver bagt. Lad myslien afkøle, og gem den i et glas med tætsluttende låg.
Server det hele på en lækker yoghurt.
Du kan jo starte fra en ende af - nemlig med morgenmaden.
En sund mave kommer nemlig blandt andet af en sund start på dagen. Og så kommer man så godt i gang og booster sin koncentrationsevne til resten af dagen.
Yoghurt holder maven i balance
Men det er ikke ligegyldigt, hvad du putter i munden om morgenen, hvis du skal være god ved dig selv og din mave.
Det har generelt stor betydning for dit velbefindende, at din mave er i topform.
Derfor er det en god idé at spise syrnede mælkeprodukter med såkaldte probiotiske kulturer, der hjælper til at holde din mave sund.
Yoghurtens egenskaber og mættende fibre
Du kan med fordel kombinere yoghurtens gode egenskaber med fiberrig kost som frugter, grøntsager og kornprodukter. Og i de nedenstående opskrifter, finder du inspiration til, hvordan du lige gør det.
Mysli med nødder og tørret frugt
Du skal bruge:
500 g havregryn
200 g hasselnødder
200 g mandelflager
200 g rosiner
6 snittede tørrede figner
3 dl akaciehonning
Bagetid: Ca. 20 min. ved 175°
Sådan gør du:
Bland havregryn, nødder, rosiner og figner med honning, og hæld det i et ovnfast fad. Bag blandingen midt i ovnen. Vend i myslien undervejs, så det hele bliver bagt. Lad myslien afkøle, og gem den i et glas med tætsluttende låg.
Server det hele på en lækker yoghurt.
Blåbærsmoothie med grape
(Til fire personer)
Du skal bruge:
1 stor rød grapefrugt (ca. 325 g)
4 isterninger
8 svesker uden sten (ca. 50 g)
1 spsk sirup, fx cane sirup
½ liter Cultura® Drik Light med blåbær
Sådan gør du:
Skær enderne af grapen, og skær herefter fire tynde skiver grape - to fra hver ende - og gem dem evt. til pynt, hvis du vil servere for dine morgenmadsgæster. Skær resten af grapen i fileter over en skål, og pres grapesaften heri.
Kom isterninger, svesker, sirup og grapefrugt og -saft i en blender. Blend ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek., og tilsæt blåbærdrikken. Blend i yderligere ca. 45 sek. Fordel blåbærsmoothien i kolde høje glas - sørg for at få sveskefyld i alle glas. Pynt med grape og servér straks.
Hvis du laver smoothien i god tid, skal du huske at omrøre inden serveringen.
Opskrifter er udviklet af: Arla Karolines Køkken® og madskribent Bente Nissen Lundsgaard.
(Til fire personer)
Du skal bruge:
1 stor rød grapefrugt (ca. 325 g)
4 isterninger
8 svesker uden sten (ca. 50 g)
1 spsk sirup, fx cane sirup
½ liter Cultura® Drik Light med blåbær
Sådan gør du:
Skær enderne af grapen, og skær herefter fire tynde skiver grape - to fra hver ende - og gem dem evt. til pynt, hvis du vil servere for dine morgenmadsgæster. Skær resten af grapen i fileter over en skål, og pres grapesaften heri.
Kom isterninger, svesker, sirup og grapefrugt og -saft i en blender. Blend ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek., og tilsæt blåbærdrikken. Blend i yderligere ca. 45 sek. Fordel blåbærsmoothien i kolde høje glas - sørg for at få sveskefyld i alle glas. Pynt med grape og servér straks.
Hvis du laver smoothien i god tid, skal du huske at omrøre inden serveringen.
Opskrifter er udviklet af: Arla Karolines Køkken® og madskribent Bente Nissen Lundsgaard.