Aniston

Studieportalen.dk

Mangler du inspiration til lektierne?

Hvis det kniber lidt med at finde inspiration til afleveringerne på gymnasiet, universitetet eller hvis det hele synes for uoverskueligt, så er der hjælp at hente på denne side. Det er lige ved hånden, og så er det gratis.

Studieportalen.dk startede i 1999 som en side, der var ment som et sted, hvor elever fra både gymnasiale og videregående uddannelser kunne dele opgaver samt få hjælp fra andre studerende.

Konceptet for siden taler vel for sig selv - et sted, hvor man kan søge inspiration, hvis det kniber for en selv. Det er meget fint med et, man kan downloade gratis opgaver, men holder kvaliteten af opgaverne?

Fakta

Siden har små 14.000 tilmeldte brugere og der er dagligt omkring 3.000 besøgende på siden og dagen. Siden har ikke mindre en over 4.000 opgaver lige til at downloade. Siden har lige fra begyndelsen gennemgået en stor udvikling, men folkene bag siden er meget tilfredse med resultatet, som de selv kalder "Danmarks bedste gratis online hjælp."

Holder opgaverne

Kan man så overhovedet bruge de opgaver, der ligger der til noget? For at få svar på dette spørgsmål valgte undertegnede at hente nogle af de opgaver, der forefindes på siden.

Den første opgave der blev hentet var en matematik A opgave undertegnede også selv har lavet på gymnasiet. Opgaven var blevet bedømt til et 10-tal, så der måtte da være noget at komme efter.

Selvfølgelig skal der tages hensyn til de forskellige krav, der er til opgaver/ afleveringer på de forskellige gymnasier, men personligt synes jeg, at opgaven var meget dårlig beskrevet og hvis man ikke sad med oplægget foran sig hele tiden, var det meget svært at følge med i, hvad personen lavede. Dertil kom det, at over halvdelen af opgaven bestod af teori omkring de formler, der var blevet brugt og ikke om løsningen af opgaverne.
ANNONCE
Studieportalen.dk
For at lave ekstra kontrol på kvaliteten af den hentede opgave, valgte skribenten at få en lærer fra dennes gymnasium til at kigge på opgaven og da han var af samme mening som undertegnede, ville bedømmelsen i al fald ikke ligge til det 10-tal eleven havde opgivet den til.

For sjovs skyld prøvede skribenten at lægge en af dennes opgaver ud. Opgaven der var en dansk opgave om modernismen og omhandlede en bestemt dansk forfatter, var blevet bedømt til et 10-tal. Opgaven blev sendt ind til kontrol og godkendelse og ikke mindre end 2 dage senere var den klar til download. Omkring 4 timer tog det før der var nogen, der havde hentet den -én uge efter havde 52 hentet den.

Forum

I forummet der findes på siden kan studerende diskutere alt lige fra forskellige analysemetoder til digte i faget dansk eller måske Newtons metode i matematik. Hvad der diskuteres er lige meget, hovedsagen er, at hvis man er i tvivl om noget, så kan man altid få hjælp fra de andre studerende.

Alt i alt må dommen over siden være, at det er et godt koncept, det med online lektiehjælp - et godt koncept så længe det ikke misbruges til enten kopiering af opgaver eller afskrift for den sags skyld!

Dette er ikke en opfordring til hverken snyd eller afskrift - den eneste du snyder er dig selv!
ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE