Aniston

Student

Du har fået huen - hvad skal du nu?

Nu har du fået huen sat på hovedet, du har drukket som en irer i to uger og glemt dit 03 i historie. Du ser frem til en lang sommerferie. Men der går ikke længe, før din tante kommer med spørgsmålet: "Nå, hvad skal du så nu?"
Student
Det kan være svært at finde ud af, hvad man skal, når man er blevet student og færdig med skolen. Selvom de fleste går ind for, at man slapper af og bare nyder livet, så er det nu, man skal til at tage nogle vigtige valg og til at opføre sig (bare lidt) mere voksent.

Snart spørger alle, hvad du vil med dit liv, og så er det i gang med at undersøge dine muligheder og finde ud af, hvad du har lyst til at lave de næste mange år.

Her er et par ting, du kan bruge fremtiden på.

Højskole
Der findes uendeligt mange højskoler. Kunst-, musik-, film- og idrætshøjskoler er bare nogle af dem. Her bor du med en masse andre unge, og det er forskelligt fra skole til skole, hvor mange undervisningstimer der er om ugen. Du lærer en hel masse mennesker at kende, og det kan være rigtigt godt, hvis du gerne vil gøre en hobby til noget mere seriøst, og finde ud af, om du har lyst til at gå videre med det og kan se en fremtid i det.

Opholdende varer normalt mellem tre måneder og et år, men alle skoler er forskellige.

Universitet
Det lyder så slemt og alvorligt, men der er faktisk mange fede ting at studere, for eksempel filminstruktør, tegnsprogstolk, ægyptologi og på de humanistiske uddannelser kan du læse alt fra dansens æstetik til design og hebraisk. Du vælger selv, om du vil have en mellemlang videregående uddannelse eller en lang videregående uddannelse, hvor du kan tage bacheloruddannelsen, som normalt varer tre år, og kandidatuddannelsen, fem år.

På Uddannelsesguiden kan du kigge dig lidt omkring og se alle de fede uddannelser, der findes, på hvilke universiteter, de er, og hvor lang uddannelsen er.

Rejse
Rigtig mange studenter vælger at rejse. Enten alene eller med nogle venner, men formålet er næsten altid det samme: at opleve noget.

Hvis du ikke er helt sikker på, hvad du vil i fremtiden, og du er blevet godt træt af skolebøger, forældre og arbejde, så er det en god idé at tage ud og opleve noget. Om det er en charterferie eller backpacker rejse, så vil du få noget ud af det. Og det er nu, du kan tillade dig at efterlade alt dit ansvar hjemme i regnfulde Danmark og tage ud og se på løver. Det kan også være et rigtig godt skud energi til din fremtidige uddannelse.
ANNONCE
Student
Bums
Denne her mulighed er måske den foretrukne: sabbatår!

Her tager du simpelthen et år fri (måske to, hvis du trækker den) til at lave absolut intet. De fleste finder et job, hvor der laves mindst muligt, men samtidig kan tjenes lidt penge til at gå i byen hver weekend og spise mad på
Du skal dog være klar på at kunne forsvare dit valg. Mange folk, især de lidt ældre, forstår ikke, hvad meningen med et sabbatår er, og mener, at det er tidspilde. Hvilket de har ret i.

Job
Den her siger sig selv. Du finder et job og tjener en masse gode penge, indtil du ved, hvad du vil. Ingen kan genere dig med, at du ikke laver noget, og du får en masse frihed ved at få en løn ind på din konto hver måned. Hvis du stadig bor hjemme, kan du bruge hver en krone på dig selv, og det er noget, der skal nydes, for når du flytter hjemmefra, får du ikke råd til andet end en pakke nudler om ugen.

Der findes tusindvis af uddannelser, jobs, rejser, kurser og så videre, der bare venter på dig derude.

Det hele er op til dig.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce