Aniston

Stresset?

Musik kan hjælpe dig

Kan du nogle gange føle, at kroppen kører i alt for højt et gear, og at hovedet ikke kan følge med? Stress opstår blandt andet ved, at man fokuserer på alt det, man ikke har nået endnu, og bliver presset stort nok, ved man til sidst ikke, hvor man skal gøre af sig selv.
ANNONCE
Stresset?
Der er mange gode afstresningsmetoder, og her er én meget behagelig en af slagsen, som er nem at gå til, og som man sagtens kan bruge, mens man arbejde eller når man har fri og trænger til et pusterum, inden der skal gøres rent, købes ind eller laves mad.

Det gælder om at lytte til musik, men det skal ikke være et hvilken som helst stykke musik, man tilfældigt har liggende i sit mediebibliotek.

Puls og rytme

Find din puls et sted på kroppen, læg to fingre på det, og tæl, hvor mange gange dit hjerte slår på et minut. Så har du din puls, som gerne skulle ligge mellem 60 og 80, når du slapper af.

Nu gælder det om at finde noget musik, hvor rytmen er den samme - eller lidt langsommere - end din puls. Det er bedst, hvis musikken og din puls matcher helt, men musikken må ikke være hurtigst.

Faktum er, at rolig musik gør hjertefrekvensen langsommere og blodtrykket lavere, ligesom det reducerer niveauet af stress-hormoner, og du vil opleve, at dit stress-niveau sænkes med musik-kens toner.

Lytter man til musik, der er hurtigere end ens puls, vil det modsatte ske.

Men hvornår har jeg tid?

Du kan vælge at gøre det på arbejdet, hvis du har mulighed for det, for eksempel ved hjælp af hovedtelefoner. Eller du kan tage en halv time på sofaen, hvor du lukker øjnene og bare nyder musikken. Måske kan du dermed få dig en lille lur, så du kan være frisk til resten af dagen.

Du vil formentlig opleve, at du faktisk får lavet meget mere, hvis du netop tager en halv time til afslapning.

Fordi stressen nedsættes, kan du tænke klart og ikke spilde en masse tid på netop at stresse, så det er helt klart en god og gratis investering i, på kort sigt, velvære, og på længere sigt et bedre helbred, idet kroppen ikke tåler et højt stressniveau længere tid af gangen.
ANNONCE
Del

Seneste nyt