Aniston

Stress ned i hverdagen og forbedr dit parforhold

Stress ned i hverdagen og forbedr dit parforhold


Mange kender det. Fokusset er andetsteds - det kan være på arbejdet, vennerne, træningen eller en kombination. Uanset, så føler du dig stresset og udkørt, når du endelig kommer hjem. Din samlever har det måske på samme måde, og I bruger derved tiden med hinanden på automatgear for at samle kræfter til den næste dags gøremål.

Det er selvfølgelig dejligt I kan det, men samtidig bevirker det til, at jeres forhold bliver funktionelt i stedet for at omhandle det mere følelsesmæssige og romantiske. Det er en ærgerlig tendens, der har bredt sig i samfundet.

Man skal selvfølgelig ikke være naiv, og der vil være perioder, hvor I er mere følelsesmæssige forbundne end ellers, men faktum er, at du har valgt din samlever med det formål at dele dit liv med personen. Dette er om noget den største gave, du kan give en anden person, og noget du bør agere med udgangspunkt i. Læs videre og lær hvordan.

Tag dine forholdsregler for at ændre kursen
Inden du kan ændre på noget, skal du danne rammerne for en mere rolig og mindre stressende tilværelse. Man har kun så og så mange timer i døgnet, og det hele handler derfor om prioriteter. Snak med din partner om, hvor I kan skære ned. Hvis det ikke kan lade sig gøre at skære ned på arbejdet, kan det være I skal skære lidt ned på det sociale i en periode.

Hvis en af jer decideret oplever symptomer på stress er dette noget I virkelig skal tage seriøst og komme til livs inden I reelt set kan komme videre i jeres forandring af tilværelsen. For mange er det at have stress nærmest blevet tabu. Noget der ikke passer til vores selvbillede, og det billede vi gerne vil have omverdenen, skal have af os. Stress og dertil en overbelastning af krop, hjerne og nervesystem, er bestemt ikke til at spøge med, og kan have slemme fysiske - såvel som psykiske konsekvenser.

Søg derfor behandling for at imødekomme problemet og skær, indtil det er overstået, væsentligt ned på alle overflødige aktiviteter. Brug din partner til at komme ud af problemet. På den måde føler partneren sig indviet og til nytte, mens du oplever hvor nyttig og kærlig, vedkommende rent faktisk kan være. Dette vil i høj grad påvirke jeres forhold positivt.

Begynd på aktiviteter sammen
Hvis tiden er knap, og I generelt er aktive og sociale mennesker, bør i overveje at begynde i at have hobbyer sammen. Et rigtigt godt tip er at lave noget fysisk sammen. Når man er fysisk udskiller hjernen glædes endorfiner og I begynder derfor igen at repræsentere noget godt for hinanden.

Et eksempel på sådan en aktivitet kunne være at begynde til dans. Der er rigtig mange fordele ved at danse sammen. I er tætte og intime sammen, I er aktive og I har et projekt hvor I sammen, kan forbedre jer og se hinanden i andre omgivelser end, I er vant til.

Hvis det er muligt, bør I bestemt overveje at tage ud på en rejse sammen. I stedet for at vælge den typiske charterferie, kunne det i forlængelse af dansen også være en aktiv rejse. Tag et sted hen hvor der er noget påkrævet af jer, og hvor I skal bruge hinandens kompetencer til at komme bedst ud af forskellige, krævende situationer.

Hvis I ikke på stående fod har råd til en ferie, men I virkelig har brug for at komme lidt væk, kan i eventuelt tage et sms lån og lynhurtigt få likviderne til at komme afsted. Der er ingen tvivl om, at I vil have en fornyet gnist og et mere fasttømret forhold efter et par ugers aktiv ferie bag jer. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce