Aniston

Stophad vil bekæmpe hate crime

Og DU kan være med.

Stophad vil bekæmpe hate crime
I 2010 blev idéen grundlagt, den blev delt med andre, og der blev støttet op om den.

Jacob Nicu (Tv. på billedet nedenfor red.) har gennem sin tid som dørmand og frivillig for StopAids set overfald og verbale  angreb på forskellige minoriteter.

Et problem han valgte at tage hånd om, og gik derfor, sammen med flere fra sit netværk, i gang med at samle penge ind.

Ofre for hate crimes
Det hele startede som en idé til en vogn på Copenhagen Pride, men har udviklet sig til
ANNONCE
Stophad vil bekæmpe hate crime
De indsamlede penge skal gå til ofre for hate crimes, da der ikke er nogle steder der kan søges om hjælp til det juridiske samt psykologhjælp.

Projektet er drevet af en række frivillige, der alle aktivt går ind for at samle så meget som muligt ind til de berørte, og i samarbejde med LGBT (Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner red.) er der stiftet en fond udelukkende til disse ofre.

Flere hate crimes
Antallet af hate crimes er steget stødt gennem de sidste år.

Fra 2007 til 2008 steg antallet af hadeforbrydelser til det fem-dobbelte, og det var da hate crimes kun blev  betragtet som en hadeforbrydelse hvor der lå et religiøst eller racistisk motiv bag.

Stophad dækker dog en del bredere end PET's statistikker, og skriver selv:

"Hate crimes er betegnelsen for forbrydelser, hvor motivet hænger sammen med offerets etnicitet, race, hudfarve, religion, politiske eller seksuelle orientering etc."
ANNONCE
Stophad vil bekæmpe hate crime
En talsmand fra projektet tilføjer:
"Det er rigtig mange overfald og rigtig mange nødvendige ressourcer, som alle de frivillige i projektet går aktivt ind for at få indsamlet. Vi har nogle få arrangementer på listen, og arbejder på at få flere stablet på benene så vi kan nå ud til endnu flere. Ikke kun for at bede om donationer, men ligeså meget for at oplyse alle om det stigende problem. Der sker jo også mange hate crimes der ikke bliver anmeldt, og dem der bliver anmeldt mangler tit enten beviser eller grundlag for en videre retssag. Et hul i systemet der kan koste offeret dyrt, og det er her vi vil ind og rette op på det."

På hjemmesiden findes informationer om, hvordan du kan støtte arrangementet, eller deltage kommende arrangementer, samt informationer om projektet, nyheder osv. Du kan læse mere her.

Aniston.dk spørger læserne: Har du eller nogen du kender været udsat for en hadeforbrydelse? Og kan der gøres noget ved problemet?
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce