Aniston

Støvsugerdesign gennem 100 år

En af vores bedste venner er blevet noget mere handy gennem årene.

Selvom hendes støvsuger var både tung og dyr, ser hun jo egentlig meget godt tilfreds ud ... - Støvsugerdesign gennem 100 år Selvom hendes støvsuger var både tung og dyr, ser hun jo egentlig meget godt tilfreds ud ...
Jeg ved ikke, hvordan du har det. Men jeg er i hvert tilfælde meget taknemmelig for min støvsuger.

Jeg bruger den godt nok kun et par gange om ugen, og den er en del af en lidt sur pligt.

Men ikke desto mindre ville vi gro inde i nullermænd meget hurtigt herhjemme, hvis det ikke var for den.

Herudover er jeg meget taknemmelig for, at min støvsuger er let og kompakt, og at den nemt kan komme omkring hjørnerne i hjemmet.

Men støvsugning har ikke altid været den leg, som det jo egentlig er i dag ...

I anledningen af støvsugergiganten Electrolux' 100 års jubilæum har vi kigget på støvsugerens historie gennem 100 år.
ANNONCE
Electrolux støvsuger-sistas! - Støvsugerdesign gennem 100 år Electrolux støvsuger-sistas!
Evolutionær støvsuger på 14 kg - og til en spotpris på 10.000 kr.
I starten af 1900-tallet var støvsugere både klodsede, larmende, tunge at løfte, og så kostede de intet mindre end en formue.

I et udstillingsvindue i Wien så grundlæggeren af Electrolux, Axel Wenner-Gren, dog en dag en amerikansk støvsuger, og han spottede hurtigt potentialet i apparatet – vel at mærke, hvis støvsugeren bliver mindre, bedre og til at betale.

Wenner-Gren realiserede hurtigt tanken, og i 1912 producerede Electrolux sin første støvsuger under navnet "LUX 1".

Med LUX 1 tog Electrolux lidt af et kvantespring i udviklingen af støvsugere.

Den helt nye støvsuger var nemlig smart, vejede "kun" 14 kg. og kostede den nette sum af 300 svenske kroner, hvilket i dag ville svare til 10.000 danske kroner.

LUX 1 blev hurtigt en succes i hjem over hele Europa. Og selv det svenske kongehus anskaffede sig en LUX 1-støvsuger fra Electrolux.
ANNONCE
Støvsugerdesign gennem 100 år
Støvsuger på skinner
I 1921, bare ni år efter LUX 1-modellen, overraskede Electrolux igen med banebrydende design: Støvsugeren blev lagt ned og fik skinner, så den blev mere mobil og lettere at håndtere.

I 1960’erne gik Electrolux et skridt videre og gave støvsugeren hjul.

Siden er det gået slag i salg. Og vi kan vist ikke forestille os en støvsuger uden hjul og på hele 14 kg i dag!

Herudover kan en udmærket støvsuger jo erhverves for bare et par tusinde kroner, hvilket må siges at være en noget mere spiselig pris end for 100 år siden.

Og straks blev man faktisk meget mere taknemmelig for sin lille og faktisk rigtig gode Electrolux støvsuger - og lidt gladere for at svinge den!


Electrolux fejrer deres 100 års-støvsugerjubilæum med en lille, ny og kompakt støvsuger med navnet UltraOne Mini, som forhandles til vejl. udsalgspris på 2.799 kr.
ANNONCE
Og nogenlunde sådan ser de fleste støvsugere ud i dag. Noget af en udvikling ... Og tak for det! :) - Støvsugerdesign gennem 100 år Og nogenlunde sådan ser de fleste støvsugere ud i dag. Noget af en udvikling ... Og tak for det! :)
LUX 1 vs. UltraOne Mini ... Det er ikke størrelsen men gørelsen! - Støvsugerdesign gennem 100 år LUX 1 vs. UltraOne Mini ... Det er ikke størrelsen men gørelsen!
Del

Seneste nyt